PREVENIREA ŞI COMBATEREA DELICTELOR SILVICE – PRIORITATEA POLITISTILOR SUCEVENI

În anul 2015, structurile I.P.J. Suceava cu atribuţiuni în domeniu, au organizat independent sau în cooperare cu celelalte instituţii abilitate 1.177 acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, fiind vericate 6.652 obiective (exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe oboare, ocoale silvice, mijloace auto, etc.)

Urmare a acţiunilor iniţiate pe linie de silvicultură, au fost înregistrate 320 dosare penale privind infracţiuni la Codul Silvic, au fost cercetate 98 de persoane suspecte de comiterea unor ilegalităţi în domeniul silvic şi au fost confiscaţi sau ridicaţi în vederea stabilirii provenienţei 9.486,11 m.c. material lemnos, cu o
valoare de 2.868.600 lei.

Având în vedere specificul judeţului şi în anul 2016 prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii suceveni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos.
Astfel, la data de 09.02.2016, orele 1520, o echipă de poliţişti din cadrul I.P.J. Suceava, Serviciul de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, în cooperare cu delegaţi ai Gărzii Forestiere Suceava, au identificat în trafic, pe raza comunei Vatra Moldoviţei, sat Paltinu, pe D.N. 17A, un vehicul care transporta material lemnos(lemn rotund răşinoase).
După legitimarea conducătorului auto, în persoana unui bărbat de 35 de ani din com. Vatra Moldoviţei, sat Paltinu, jud. Suceava, echipa de control a solicitat documentele de provenienţă şi însoţire a materialului lemnos, ocazie cu care conducătorul auto a declarat că nu deţine documente, motivând că nu cunoaşte modul de completare a formularelor de însoţire.

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Un adăpost de animale a ars în întregime. Focul a fost pus intenționat

Un adăpost de animale a ars în totalitate în noaptea de miercuri spre joi la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.