Dosare penale la regimul rutier

La data de 13.03.2016, ora 11.07, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, a oprit pentru control pe DJ 176, pe raza comunei Vatra Moldoviței, autoturismul cu număr de circulație provizoriu, condus de un localnic de 63 de ani, persoană cu cetățenie germană. În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că, autorizația de circulație provizorie este expirată, termenul de valabilitate fiind până la 18.02.2016. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi procedural. La data de 13.03.2016, ora 22.27, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată despre faptul că, pe strada Calea Bucovinei din localitate, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto vinovat de producerea evenimentului a părăsit locul faptei. Polițiștii deplasați la faţa locului au identificat un autoturism înmatriculat în străinătate și condus de un bărbat de 41 de ani, cetățean ucrainean, care, a declarat faptul că, a fost acroșat de un autoturism, iar conducătorul auto a părăsit locul faptei. În urma investigațiilor efectuate de polițiști, în curtea unui imobil de pe Str.Calea Cernăuți din localitate, a fost identificat autoturismul implicat în accident și conducătorul acestuia, un localnic de 36 de ani, care a recunoscut faptul că, a condus
autoturismul pe Str. Calea Bucovinei, a lovit un autoturism în sensul giratoriu, s-a speriat și a plecat la domiciliu unde a parcat mașina în curte. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto de 36 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Ulterior, bărbatul de 36 de ani a declarat faptul că, autoturismul nu a circulat în seara zilei de 13.03.2016 şi a fost achiziționat avariat în urmă cu circa 3 săptămâni. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, permisul de conducere al bărbatului, eliberat de autoritățile engleze, nu-i acordă dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul României.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are dreptul să conducă autovehicule în România” și ”refuzul prelevării de mostre biologice”, ce va fi soluționat procedural.

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Autotren cu lemne de 60.000 de euro, confiscat de polițiști la Sucevița

Pe 16 aprilie, în jurul orei 12.15, polițiștii de la Sucevița au oprit, la Voievodeasa, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.