Incendiu in localitatea Bancesti. 15martie 2016

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Siret, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Muşeniţa, au intervenit cu 5 autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, aparţinând lui B.M., din satul Bănceşti, comuna Muşeniţa.
Incendiu casa localitatea Bancesti (6)La sosirea echipajelor, ardea violent casa de locuit, construită din lemn, existând pericolul de propagare la un autoturism, o anexă gospodărească şi la locuinţa învecinată. În interiorul casei, pompierii militari au găsit proprietarul, căzut pe podea, fără semne vitale. Din păcate, pentru viaţa bărbatului în vârstă de 67 de ani, nu s-a mai putut face nimic, declarându-se decesul.
Intervenţia a fost deosebit de grea, din cauza materialelor combustibile din componenţa construcţiei locuinţei, dar şi a celor aflate în interior. De asemenea, salvatorii au evacuat nu mai puţin de trei butelii, care puteau exploda în orice clipă. Acestea au fost duse şi răcite într-o zonă sigură, îndepărtându-se pericolul.
Au ars astereala acoperişului, din lemn şi şindrilă, pe 100 de metri pătraţi, diferite materiale depozitate în pod, aproximativ 15 metri pătraţi din planşeul casei, pereţii pe 10 metri pătraţi şi alte bunuri. Flăcările au degradat planşeul pe 100 de metri pătraţi, pereţii pe 15 metri pătraţi, duşumeaua pe 5 metri pătraţi şi învelitoarea din tablă a acoperişului pe 100 de metri pătraţi. De asemenea,căldura radiată a afectat parţial vopseaua şi elemente din plastic de la autoturismul parcat în curte.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul sau scânteile căzute din soba cu acumulare de căldură, la care pompierii militari au găsit uşiţa deschisă. Au fost salvate autoturismul, anexa gospodărească şi locuinţa învecinată.

La ora transmiterii comunicatului (10:30), militarii încă lucrau pentru lichidarea ultimelor focare şi înlăturarea efectelor negative.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.