Două autoturisme cu țigări de contrabanda depistate în P.T.F. Siret

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Sirert –I.T.P.F. Sighetu Marmație, au descoperit și confiscat 670 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, ascunse în două autoturisme.

* În seara zilei de 20 martie a.c., în jurul orei 22.40, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în tara, cetățeanul ucrainean N. Borys, în vârstă de 28 de ani, conducând un autoturism marca Opel.

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în locașuri special amenajate în caroseria și aripa stânga spate a autoturismul, cantitatea de 350 pachete de ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de 427 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.
Totodată, autoturismul marca Opel în valoare de aproximativ 6.700 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea locașuri special amenajate pentru transportul țigărilor. Față de cetățeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 20.03.2016.

În dimineața aceleași zile, în jurul orei 08.50, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucraineană K. Ihor, în vârstă de 24 de ani, conducând un autoturism marca VW.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, între rezervorul de combustibil și podeaua autoturismului, cantitatea de 320 pachete de ţigări, marca Kent, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de aproximativ 400 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. Și în acest caz, s-a luat măsura interzicerii intrării în România a cetățeanului ucrainean, pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 20.03.2006.

Galerie foto

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.