Cum stii ce ferestre termopan sa alegi?

Uneori ne dorim o transformare a casei noastre, chiar daca nu stim de la inceput care sa fie aceasta. Poate cea mai simpla transformare, este schimbarea culorii exterioare sau interioare a peretilor – la drept vorbind, nimic nu este mai simplu decat sa varuim peste o culoare veche, una noua, care sa ne placa mai mult.

Dar daca vrei o schimbare mai substantiala, atunci va trebui sa depui ceva efort. Chiar daca nu este vorba de efort fizic ci, mai degraba, financiar, ferestrele si usile pot fi schimbarea pe care ti-o doresti. Uneori, insa, nu doar nevoie de schimbare te indeamna sa schimbi ferestrele vechi cu ferestre termopan, ci nevoie de mai bine. Ferestrele cu tamplarie de lemn pot fi greu de intretint, pentru ca trebuie vopsite constant, pentru a rezista la umezeala sau la razele puternic ale soarelui. Cand vine vorba de tamplaria pvc, vei putea sa uiti de vopsea. Chiar daca pvc-ul nu este altceva decat o forma de plastic, este mult mai rezistenta la apa si la razele solare. Vei putea sa le pastrezi curate doar cu o laveta si un detergent pentru geamuri. Acest tip de ferestre este cel mai folosit, datorita faputului ca pot fi vopsite in orice culoare va doriti. Poate fi mascata si vopsita in aceeasi culoare ca si peretii exteriori sau interiori ai casei dumneavoastra, ori pot fi vospite intr-o culoare contrastanta care sa dea un plus de stil si personalitate casei dumneavoastra.

Daca iti doresti ferestre temopane pe care sa nu le mai schimbi niciodata, atunci poti opta pentru termopanele care au interiorul camerelor tamplariei captusite. Desi si tamplaria pvc poate fi captusita, tamplaria de aluminiu este cea mai potrivita pentru acest tip de izolatie. Poti alege sa izolvati tamplaria cu un interior de lemn, ori cu spuma poliuretanica – ambele la fel de eficiente impotriva termperaturilor extreme si a zgomotului. Tamplaria de aluminiu nu va avea nevoie de nimic – poate doar de o curatare regulata. Desi si tamplaria de aluminiu poate fi vopsiota in culorile dumneavoastra preferate, tamplaria de aluminiu se foloseste cu precadere in constructia cladirilor noi, in stil industrial. Magazinele, centrele comerciale, fabricile sau halele industriale beneficiaza cel mai mult de pe urma acestui tip de tamplarie, datorita rezistentei sale extraordinare in timp.

Mai nou, exista si tamplarie din lemn tratat lemn care sa reziste mult mai bine la umezeala, razele soarelui sau oricare alte intemperii ale vremii. Bineinteles, fiind o noua inovatie, nu este deloc ieftina, insa se preteaza mult mai bine unor stiluri arhitecturale, unde tamplaria pvc sau de aluminiu ar parea iesita din context. Tamplaria din lemn este potrivita pentru casele vechi, cu stil, care vor arata mult mai bine cu ferestre si usi de lemn, pentru ca altfel, riscati ca aparenta casei dumneavoastra sa arate dezastruos.

Acestea sunt cele trei tipuri de ferestre termopan care sunt cel mai des intalnite in tara noastra. Marele avantaj al tehnologiei secolului nostru este ca ne permite sa ne alegem ce dorim pentru a ne face caminul sa arate asa cum visam. Tu ce fel de ferestre termopan vei alege?

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto | Eleganță și siguranță: Descoperă Balustradele din Sticlă pentru un Design unic

Eleganță și siguranță: Descoperă Balustradele din Sticlă pentru un Design unic În lumea modernă a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.