Home / Actualitate / Cetăţeni din Bangladesh prinsi în timp ce încercau să intre ilegal în România

Cetăţeni din Bangladesh prinsi în timp ce încercau să intre ilegal în România

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat trei cetăţeni din Bangladesh în timp ce încercau să intre ilegal în România, pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen. Aceştia au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

În data de 6 mai a.c., la nivelul Sectorului P.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 23.00, lucrătorii noştri au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, trei persoane care se deplasau pe jos dinspre frontiera de stat către interiorul ţării, pe direcţia localităţii Siret.
Imediat un echipaj mobil s-a deplasat în zona respectivă, ocazie cu care au constatat că persoanele în cauză, de sex masculin, nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenta în zona, motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că este vorba despre trei bărbaţi din Bangladesh, cu vârste cuprinse între19 şi 34 de ani, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat din Ucraina în România. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, cetăţenii din Bangladesh au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Eveniment rutier pe DN 29A cercetat de poliţişti

La 18.11.2018, ora 06.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29A, în comuna Adâncata, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.