Home / Actualitate / Rezultate – Carnavalul Primăverii 2016 pentru copiii din centrele de Plasament sucevene

Rezultate – Carnavalul Primăverii 2016 pentru copiii din centrele de Plasament sucevene

Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din sistemul de protecţie a copilului aflat în dificultate „EUROACTIV” Suceava şi Asociaţia Societatea pentru Egalitate de Gen SEG Suceava, în parteneriat cu Palatul Copiilor Suceava, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Direcţia pentru Tineret a Judeţului Suceava, Shopping City Suceava,   Asociația “Speranță, Șansă, Viitor” din Mihoveni, Societatea de Caritate “Mila Creștină” din Dolhasca, Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Judetul Suceava, Rotaract Suceava, Asociatia „ Plai Strabun” Pirtestii de Jos şi, Asociaţia „Alecs Group”, au organizat concursul judeţean „Carnavalul Primaverii” ediţia a III-a la Shopping City Suceava în data de 7.05.2016, unde au participat cca. 210 copii din 5 unităţi de asistenţă socială: Servicii Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate – Gura Humorului, Servicii Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate – Fălticeni, Casa de tip familial „Sf. Gheorghe” din Dolhasca, Centrul de Plasament “Mihail și Gavril” din Solca, Centrul de Plasament “Speranța” din Suceava si de la Palatul Copiilor Suceava.

În deschiderea evenimentului, elevele de la Cercul de dans al Palatului Copiilor au încântat publicul prezent cu un dans modern Bulinele, apoi doamna Adriana Dascălu Bulină – gazda Carnavalului Primăverii, a moderat momentele şi probele întregului eveniment.

Concursul a fost organizat cu ocazia Sărbătorilor Pascale, dedicat tuturor copiilor din sistemul de protecţie socială cu scopul prevenirii marginalizării sociale și de promovare a talentelor din instituțiile de ocrotire socială.

Probele concursului au fost: prezentarea momentelor artistice oferite de elevii din Centrele de Plasament, proba de dans și jurizarea unor produse hand made realizate de beneficiarii Centrelor de Plasament sucevene.

În pauzele concursului, publicul privitor a fost încântat de momente artistice prezentate de elevii Grupului vocal „Visul Copiilor” al Asociaţiei „EUROACTIV” Suceava, coordonaţi de prof. Mihai Greciuc, dansuri moderne, prezentări de modă cu elevele de la Cercul de Artă textilă , și muzică uşoară cu elevele de la Cercul de Canto.

Doamna prof. Narcisa Daniela Ştefănescu de la Asociaţia „EUROACTIV” Suceava a mulţumit tuturor participanţilor care au realizat acest carnaval şi în special sponsorilor, care au făcut posibila organizarea acestui eveniment special dedicat copiilor din aceste unităţi de asistenţă socială.

Juriul concursului a fost compus din specialişti abilitaţi în organizarea şi desfăşurarea diverselor evenimente culturale şi sociale:

  1. doamna ec. Viorica-Luminiţa Banc – preşedinta Asociaţiei Societatea pentru Egalitate de Gen SEG Suceava
  2. prof. Narcisa Daniela Ştefănecu – de la Asociaţia „EUROACTIV” Suceava;
  3. prof. Beatrice Choleva – director al Palatului Copiilor Suceava;
  4. prof. Petronela Rusu – Palatul Copiilor;
  5. prof. Loredana Ceică – inspector şcolar arte – de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava;
  6. director executiv doamna Doina Cristina Cojocaru de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava;
  7. domnul Laurenţiu Turtă – Preşedintele Asociaţiei „Speranţă, Şansă, Viitor” din Mihoveni şi reprezentant al sponsorilor din partea Real Suceava;
  8. domnul prof. Mihai Lungoci – de la Palatul Copiilor Suceava;
  9. doamna prof. Mirela Duminică – de la Palatul Copiilor Suceava;
  10. doamna prof. Oana Popescu de la Palatul Copiilor Suceava.

Decernarea premiilor a fost efectuată de către membrii juriului şi sponsorii evenimentului.

Doamna inspector şcolar prof. Loredana-Mihaela Ceică şi doamna director executiv Doina Cristina Cojocaru de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, împreună cu doamna Mioara Saftiuc de la Societatea de Caritate „Mila Creştină” Dolhasca au înmânat premiile. Trebuie de menţionat că elevii participanţi din instituţiile de ocrotire au primit şi premii în bani oferite de Societatea de Caritate „Mila Creştină” din Dolhasca.

Locul I:          – Casa de tip familial „Sf. Gheorghe” Dolhasca

– Servicii Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate – Gura Humorului;

Locul II:         – Centrul de Plasament “Mihail și Gavril” din Solca

– Centrul de Plasament “Speranța” din Suceava

Locul III:        – Servicii Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate – Fălticeni

Premiu Special al juriului: Denisa-Andreea Grumeza de la Casa de tip familial „Sf. Gheorghe” Dolhasca.

Cadouri şi premii din partea Sponsorilor carora dorim să le mulţumim: S.C. Real Hyper Magazine S.R.L. (sacoşe pline cu dulciuri, caiete şi produse de igienă personală), RIO Bucovina (sucuri şi ape minerale), Florăria Iris (buchete de flori şi trandafiri pentru doate participantele din Centrele de Plasament), Alka, Tesano, Velpitar, Rostar, Cozonac Bujor, Rogelya din Fălticeni, S.C. Transport Public Local S.A. Suceava (transportul dus-întors al copiilor de la Centrul de Plasament „Speranţa” Suceava) şi, nu în ultimul rând gazdei evenimentului Shopping City – Suceava.

Evenimentul a fost coordonat de echipa de organizare compusă din: doamna ec. Viorica-Luminiţa Banc – preşedinta Asociaţiei „Societatea pentru Egalitate de Gen SEG” Suceava, de prof. Narcisa-Daniela Ştefănescu, prof. Romeo Irinel Bolohan şi, prof. Mihai Greciuc de la Asociaţia „EUROACTIV” Suceava, de prof. Beatrice Choleva – director al Palatului Copiilor Suceava şi de voluntarii „EUROACTIV” Suceava: Luca Răscol, Daniela Ciubotariu, Adelin-Codruţ Palaghiciuc, Cosmin Nesteriuc, Silvestru Grădinaru, Consuiela Roman, Radu Rusu, Mihai Mărgineanu şi psih. Constantin Alecsa de la Asociaţia „Alecs Group” Suceava.

Organizatorii mulţumesc sponsorilor şi colaboratorilor pentru că datorită lor au reuşit să aducă un zâmbet de bucurie pe chipul copiilor care au participat la acest eveniment.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Eveniment rutier pe DN 29A cercetat de poliţişti

La 18.11.2018, ora 06.30, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29A, în comuna Adâncata, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.