Pirotehnicienii din 16 judeţe, instruiţi şi autorizaţi la Botoşani

La Botoşani se vor întâlni 26 de pirotehnicieni din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Cluj, Covasna, Galaţi, Harghita, Iaşi, Neamţ, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Mureş, Tulcea, Vaslui şi Vrancea, la începutul săptămânii viitoare.

Aceştia vor participa, în perioada 22 – 25 mai, la Sesiunea de pregătire, verificare şi autorizare anuală a pirotehnicienilor. Activitatea, organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, se va desfăşura atât teoretic, cât şi practic.

Partea teoretică şi testarea pe linie de specialitate în vederea autorizării pentru executarea misiunilor pirotehnice vor fi susţinute la Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” Ipoteşti. Cu această ocazie, lt.col. Ştefan Uşurelu, şeful echipei pirotehnice din cadrul ISU Botoşani, va prezenta cele mai complexe misiuni pirotehnice executate pe teritoriul judeţului.

În ziua de 24 mai, în poligonul de la Copălău, se va desfăşura partea practică, respectiv şedinţa de distrugere a muniţiei descoperite neexplodate pe teritoriul judeţelor Botoşani şi Suceava.

Operaţiunea va fi executată de o echipă de specialişti din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă ale judeţelor Suceava şi Botoşani, condusă de către lt.col. Ştefan Uşurelu.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

3 suspecți de fapte de furt au ajuns în arestul IPJ Suceava

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a organizat, la primele ore ale zilei de 26 martie, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.