Home / Actualitate / Arbori tăiaţi ilegal în pădurea din Mitocu Dragomirnei

Arbori tăiaţi ilegal în pădurea din Mitocu Dragomirnei

Duminică, 12 iunie a.c., în jurul orei 22.00, un echipaj de jandarmerie şi lucrători ai Ocoalelor Silvice Adâncata şi Pătrăuţi au depistat la marginea pădurii din satul Mitocaşi, comuna Mitocu Dragomirnei, doi bărbaţi care transportau, cu două atelaje hipo, o cantitate de material lemnos.

13441998_1078364808903716_2102481141_oLa vederea jandarmilor, cei doi bărbaţi au mărit ritmul de deplasare. Având în vedere comportamentul acestora, jandarmii au pornit în urmărirea lor, în scopul verificării legalităţii transportului. La un moment dat, persoanele în cauză au abandonat atelajele hipo şi au fugit în pădure, însă în câteva minute au fost opriţi de jandarmi. În cadrul verificărilor s-a constatat că persoanele au vârsta de 46 şi 19 ani şi domiciliul în comuna Corni, judeţul Botoşani, respectiv localitatea Pătrăuţi, judeţul Suceava. Acestea, folosindu-se de o drujbă şi un topor, au tăiat 5 arbori din specia foioase, cu intenţia de a-i comercializa ulterior.

În cauză au fost întocmite actele de sesizare privind săvârşirea unor fapte susceptibile de a fi infracţiunile de tăiere fără drept de arbori şi furt de material lemnos, iar cantitatea de masă lemnoasă (5,2 mc, în valoare de aproximativ 1100 lei) şi atelajele hipo au fost predate în custodie Ocolului Silvic Pătrăuţi. Totodată, cele două persoane şi instrumentele folosite pentru tăierea arborilor au fost predate organelor de poliţie.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Acţiune pe raza județului, pe linia prevenirii și combateri ilegalităților în piețe, târguri și oboare

Joi 15 noiembri a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.