Home / Actualitate / O femeie de 77 de ani, din municipiul Suceava înşelată de persoane necunoscute cu suma de 11.500 lei prin metoda ”accidentul”.
Man talking on cell phone

O femeie de 77 de ani, din municipiul Suceava înşelată de persoane necunoscute cu suma de 11.500 lei prin metoda ”accidentul”.

La 12.06.2016, ora 09.30, o femeie de 77 de ani, din municipiul Suceava, a sesizat poliția despre faptul că, în noaptea de 11/12.06.2016, a fost înşelată de persoane necunoscute cu suma de 11.500 lei prin metoda ”accidentul”.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în seara zilei de 11.06.2016, după ora 23.00, victima a fost sunată de o persoană necunoscută care s-a recomandat ca fiind avocat şi care a indus-o în eroare cu privire la faptul că fiul ei, a provocat un accident cu maşina personală în centrul localităţii, victima
suferind leziuni grave, iar pentru a evita consecințele penale, fiul ei trebuie să achite suma de 15.000 lei.

Astfel, în jurul orei 02.00, la locuința persoanei vătămată s-a prezentat un tânăr necunoscut, căreia victima i-a înmânat un plic cu suma de 11.500 lei, pe tot parcursul activității, femeia discutând la telefon cu presupusul avocat. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordate prin această metodă şi să
nu dea curs cererilor de a vira bani în anumite conturi bancare, sau de a înmâna bani unor persoane necunoscute. În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La data de 19.06.2018, ora 17.10, în timp ce conducea autoutilitara pe strada 1 Mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.