Home / Actualitate / O persoană înselată de un tânăr, acesta s-a prezentat ca reprezentant al unei companii de energie electrică.

O persoană înselată de un tânăr, acesta s-a prezentat ca reprezentant al unei companii de energie electrică.

În cadrul acţiunilor dispuse la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava în vederea identificării persoanelor care efectuează acte de comerţ ambulant pe raza judeţului, a persoanelor care nu îşi justifică prezenţa pe raza anumitor localităţii sau care desfăşoară alte activităţi pentru care necesită o autorizare prealabilă, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Vama au reuşit să prindă la scurt timp după comiterea faptei un tânăr de 20 de ani din com. Păltinoasa care tocmai înşelase o persoană vârstnică, prezentându – se ca reprezentant al unei companii de energie electrică.

La 27.06.2016, polițiști din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama au identificat pe raza comunei Frumosu, un tânăr de 20 de ani, din comuna Păltinoasa, persoană străină de localitate și care nu a putut justifica prezența pe raza localității. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, în urmă cu puțin timp de la depistare, acesta a indus-o în eroare pe o bătrână de 80 de ani, localnică, prezentându-se ca angajat al unei societăți de distribuție a energiei electrice și a solicitat de la aceasta suma de cca. 100 lei în schimbul verificării contorului de electricitate.

În schimbul banilor tânărul de 20 de ani a înmânat persoanei vătămate o bucățică de hârtie tehnoredactată cu o serie de formule matematice. La controlul corporal asupra susnumitului s-au găsit, printre altele, suma de 70 de lei în bancnote de 10, 5 și un leu precum și mai multe înscrisuri decupate tehnoredactate cu formule matematice. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „înșelăciune”.

Poliţiştii solicită tuturor persoanelor care au fost abordate prin acest mod de operare să se adreseze poliţiei în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a persoanei depistate şi recuperării eventualelor prejudicii.
De asemenea, poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordate de persoane necunoscute care solicită să le vândă anumite bunuri sau să presteze diverse servicii.

Acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa cumpărătorului sau aparentului beneficiar al serviciilor, iar în momente de neatenţie sustrag chiar şi bunuri din casă.

De asemenea nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile. Tuturor celor care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, le recomandăm să angajeze firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane. În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

Foto

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Acţiune pe raza județului, pe linia prevenirii și combateri ilegalităților în piețe, târguri și oboare

Joi 15 noiembri a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.