Home / Actualitate / Finaliştii etapei zonale a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă desfășurată la Botoșani

Finaliştii etapei zonale a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă desfășurată la Botoșani

Joi, 28 iulie, începând cu ora 08.30, a debutat, la Botoşani, etapa zonală a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă. Organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “ Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, competiţia a aliniat la start loturile reprezentative ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Suceava, Iaşi, Neamţ, Bacău şi Botoşani.

DSCN0523Alături de pompieri, la festivitatea de deschidere a competiţiei au fost suprefectul judeţului, Daniela Beclea, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Costică Macaleţi, dar şi şefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din judeţ. Având ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, concursul are patru probe, respectiv „scara de fereastră”, „pista cu obstacole pe 100 m”, „ştafeta 4 x 100 m” şi „realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.

Astfel ieri, concurenţii s-au înfruntat în primele trei probe. După parcurgerea acestora, cei mai buni s-au dovedit a fi pompierii din Bacău, urmaţi de cei din Botoşani şi Iaşi. Lotul reprezentativ al ISU Suceava s-a clasat pe locul IV, iar ultimul loc a fost ocupat de cel de la ISU Neamţ.

Finaliştii etapei zonale a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă

Etapa zonală a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, organizată în perioada 27 – 29 iulie, la Botoşani, s-a încheiat astăzi, cu DSCN0405parcurgerea ultimei probe „realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.

La proba desfăşurată în această dimineaţă, fiecare lot a prezentat câte o echipă formată din şapte concurenţi, care a avut dreptul la două încercări. În urma desfăşurării probei, timpul cel mai bun a fost realizat de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani.

Organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “ Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, competiţia a aliniat la start loturile reprezentative ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Suceava, Iaşi, Neamţ, Bacău şi Botoşani.

În urma parcurgerii celor patru probe practice, respectiv „scara de fereastră”, „pista cu obstacole”, „ştafeta 4 x 100 m” şi „realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”, primul loc a fost ocupat de lotul reprezentativ al I.S.U Bacău. Premiul II a fost adjudecat de pompierii botoşăneni, iar premiul III a revenit pompierilor ieşeni. Următoarele locuri (IV şi V) au fost ocupate de pompierii suceveni şi nemţeni.

Loturile reprezentative ale celor cinci inspectorate, care au participat la această etapă, au dovedit un nivel ridicat de pregătire, seriozitate şi în acelaşi timp de concentrare. Felicit toate loturile participante, pentru efortul depus şi spiritul de fairplay de care au dat dovadă”, a declarat colonel dr.ing. Amarandei Mihail Cristian, (Î) inspector şef al ISU Botoşani.

Galerie foto

DSCN0405

DSCN0523

AccesatiGalerie foto
Publicitate
euro-tehnic-300
Publicitate
Atlantis-Gold-logo-300
Publicitate
fereastra-tsr-300

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Mașină ajunsă în șanț după o depășire neregulamentară iar două pasagere au fost accidente

Luni dimineață, în jurul orei 08.20, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.