Incendiile de vegetaţie uscată se înmulţesc

În ciuda eforturilor susţinute ale autorităţilor, dar şi ale mass-mediei, de a conştientiza populaţia despre pericolul pe care îl reprezintă arderea suprafeţelor cu vegetaţie uscată, numărul incendiilor de acest tip se înmulţeşte de la o zi la alta.

În ultimele 48 de ore s-au înregistrat alte 7 intervenţii ale pompierilor militari pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată, dar şi alte intervenţii locale ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul primăriilor.

În cursul zilei de joi, 28 iulie a.c., pompierii militari rădăuţeni, împreună cu voluntarii din comuna Dorneşti, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care a afectat aproximativ 20 de hectare cu lanuri de cereale, de pe mai multe parcele ce aparţin unor localnici (cerealele au fost culcate la pământ de grindina căzută de curând, în urma manifestării fenomenelor meteo periculoase în zona comunei Dorneşti).

Un alt incendiu de vegetaţie uscată a fost localizat şi lichidat de către militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, chiar în municipiul reşedinţă de judeţ, la gospodăria lui C.S., de pe str. Aleea Dumbrăvii.

Aici, au fost afectaţi circa 3.000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată, dar şi o anexă din lemn, pe 10 metri pătraţi, şi două ferestre din PVC, de la o casă învecinată, aflată în construcţie.

Proprietarul neglijent a fost amendat de către inspectorii de specialitate ai inspectoratului pentru situaţii de urgenţă, cu suma de 2.500 de lei.

Publicitate
euro-tehnic-300
Publicitate
Atlantis-Gold-logo-300
Publicitate
fereastra-tsr-300

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Hoț trimis 3 ani și 8 luni la pușcărie

Poliția Municipiului Rădăuți a primit spre executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.