Activităţi ale jandarmilor în perioada 25 – 31 iulie 2016

În perioada 25-31 iulie 2016, misiunile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava au vizat în principal asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele în care au fost organizate evenimente cultural-artistice şi religioase. În cooperare cu lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi ai structurilor de poliţie locală, jandarmii au acţionat pentru buna desfăşurare a următoarelor manifestări:

  • „Târgul Meşterilor Populari”, organizat în zona Muzeului Satului Bucovinean din municipiul Suceava (29– 31 iulie);
  • Festivalul Naţional ,, Fiii satului – Tradiţii de pe Valea Dornelor”, în localitatea Poiana Stampei (31 iulie);
  • Festivalul ,, Cântec, joc şi voie bună”, în localitatea Drăguşeni (31 iulie);
  • Manifestările religioase organizate la Mănăstirea „Sfântul Mina” din comuna Forăşti, precum şi la Biserica ,, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din comuna Zvoriştea, cu prilejul sfinţirii lăcaşurilor de cult (30-31 iulie).

Lucrătorii celor 6 posturi de jandarmi montane (Vatra Dornei, Broşteni, Câmpulung Moldovenesc, Suceviţa şi Gura Humorului) au desfăşurat activităţi preventive pe traseele turistice şi în staţiunile montane de interes naţional. Jandarmii montani au acţionat zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, respectarea legislaţiei de mediu şi a normelor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate, precum şi pentru informarea şi acordarea de sprijin turiştilor aflaţi pe traseele montane.

Efective ale Jandarmeriei Montane şi-au desfăşurat activităţile şi în apropierea spaţiilor de cazare şi a locurilor de campare a turiştilor, în locurile de agrement şi pe traseele turistice din masivele Rarău, Giumalău, Călimani şi Suhard, Parcul Dendrologic „Ariniş”, lunca râului Moldova şi zona Piatra Pinului, în locurile destinate pentru camparea turiştilor şi în zonele unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale. Totodată, jandarmii au avut în vedere menţinerea ordinii publice în zona obiectivelor UNESCO (Mănăstirea Voroneţ, Mănăstirea Suceviţa, Mănăstirea Humorului şi biserica din comuna Arbore).

Activitatea jandarmilor a avut un caracter preponderent preventiv, în dispozitivele de ordine publică acţionând 60 de jandarmi în fiecare zi. S-au înregistrat şi situaţii care au impus luarea măsurilor legale, fiind aplicate un număr de 72 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 17.050 lei.
Jandarmii din cadrul echipajelor mixte cu poliţia au participat la depistarea autorilor unei infracţiuni, iar jandarmii care au asigurat măsurile de ordine publică în această perioadă, au constatat șase infracţiuni care au vizat în principal : pescuitul cu unelte interzise, ameninţarea, exploatarea cerşetoriei și deţinere de droguri de risc pentru consum propriu.

Miercuri, 27 iulie a.c., în jurul orei 13.00, o persoană în vârstă de 16 ani, din municipiul Vatra Dornei, a sesizat membrii unei patrule de jandarmi cu privire la faptul că aceasta este obligată să cerşească în diferite locuri din oraş de către o femeie în vârstă de 44 de ani, sub imperiul ameninţării cu moartea. În cauză au fost întocmite actele de sesizare privind săvârşirea unor fapte susceptibile de a fi infracţiunile de ameninţare şi exploatarea cerşetoriei.
În intervalul de timp menţionat, jandarmii au intervenit independent sau în cooperare cu poliţiştii la un număr de 6 apeluri efectuate prin SNUAU 112, care au vizat în principal situaţii de tulburare a ordinii şi liniştii publice, dar și o situație privind rătăcirea unei persoane.

Totodată, marţi, 26 iunie a.c., la ora 22.11, la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava a fost redirecţionat un apel telefonic efectuat prin S.N.U.A.U. 112 de către o femeie din localitatea Dârmoxa, prin care aceasta semnala faptul că nepotul său, în vârstă de 13 ani, s-a rătăcit într-o zonă împădurită din apropierea localităţii. Femeia a relatat faptul că, în cursul dimineţii, băiatul a plecat în pădure să culeagă ciuperci. Fiind îngrijorată de faptul că acesta nu s-a întors acasă, mătuşa copilului a decis să solicite sprijinul autorităţilor.

În cauză au acţionat cinci jandarmi, patru poliţişti şi patru reprezentaţi ai Serviciului Salvamont. Băiatul a fost găsit la ora 01:40, în zona împădurită dintre localităţile Glodu şi Dârmoxa, în apropiere de pârâul Omului şi nu prezenta probleme de sănătate.

Publicitate
Tim Group

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Foto: ,,Cămara Bunicii” – Un concurs a tradițiilor și gusturilor autentice la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” din Bănești

Vineri, 27 octombrie, s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu”din Băneşti, comuna Fântânele, cea de-a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.