Doi cetățeni ucraineni au încercat să ajungă pe litoralul Mării Negre, cu documentele altor persoane.

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat în P.T.F. Siret doi cetateni ucraineni care au încercat să intre în România folosindu-se de documente de călătorie poloneze și românești.

În data de 3 august 2016, în jurul orei 5.40, în PTF Siret s-au prezentat pentru a intra în țară doi barbati, care au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră un pașaport emis de către autoritățile poloneze şi o carte de identitate emisă de către autoritățile din România.

În urma unor verificări amănunțite, polițiștii de frontieră au constatat că există diferente de fizionomie între persoanele prezente în punctul de frontiera și fotografiile aplicate în documentele de călătorie, stabilind că documentele prezentate la control aparțin de fapt altor persoane. În continuarea cercetărilor s-a procedat la stabilirea identitatii celor două persoane, acestea fiind Andrii U., în vârstă de 30 ani şi Oleksandr K., de 42 ani, ambii cetățeni ucraineni.

La cercetari, cetățenii ucraineni au declarat că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă pe litoralul Mării Negre, dar nu posedau viză pentru a intra în România.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.
De asemenea, împotriva celor doi bărbați s-a luat măsura interzicerii intrării pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani.

Publicitate
Petrescu-Pan

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Incendiul de la Marginea nu a fost provocat, ci a plecat de la un scurtcircuit

Incendiul din noaptea de miercuri spre joi de la Marginea, unde a ars un adăpost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.