Home / Actualitate / Suceava, o instalaţie de iluminat improvizată, cauza izbucnirii unui incendiu în podul unui bloc de locuinţe

Suceava, o instalaţie de iluminat improvizată, cauza izbucnirii unui incendiu în podul unui bloc de locuinţe

Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava au intervenit luni seară cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în podul unui bloc de locuinţe, situat pe strada Gavril Tudoraş, din municipiul Suceava. La sosirea echipajelor, ardeau mocnit materiale combustibile din interiorul podului şi exista pericolul de propagare la întreaga mansardă. Datorită observării şi anunţării în fază incipientă, dar şi a intervenţiei prompte a salvatorilor, incendiul a fost localizat şi lichidat înainte ca flăcările să cuprindă tot acoperişul blocului, cu consecinţele de rigoare.

Au ars elemente de construcţie din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 5 metri pătraţi şi s-au degradat astereala din lemn şi învelitoarea din azbociment, pe aceeaşi suprafaţă.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric ce alimenta o instalaţie de iluminat improvizată.
Şi pe această cale, revenim cu un apel către asociaţiile de proprietari pentru verificarea spaţiilor comune din blocurile de locuinţe, în ceea ce priveşte riscurile generate de instalaţiile utilitare, dar şi viabilitatea căilor de evacuare în cazul producerii unei situaţii de urgenţă.

Publicitate
Petrescu-Pan

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Un bărbat de 62 de ani a păgubit numeroși suceveni dându-se drept avocat. Acesta a fost arestat

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.