Frătăuţii Noi, un şofer beat si fără permis a accidentat mortal un mopedist

Un accident grav a avut loc vineri, 19 august, în jurul orei 1.43. Un tânăr de 23 de ani din comuna Frătăuții Noi s-a urcat beat la volanul mașinii și pătruns pe un drum comunal. Din cauza stării de ebrietate, nu a văzut mopedul din fața sa, condus de un alt tânăr de 28 de ani din localitate, și a intrat brusc în coliziune cu acesta. Tânărul care a provocat accidentul, speriat, a fugit de la locul faptei, ultetior fiind indentificat de polițiști. În urma impactului, conducătorul mopedului a fost rănit grav și a fost transportat la spital. Din nefericire, leziunile suferite de acesta au fost incompatibile cu viața. Medicii declarând decesul tânărului de 28 de ani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, atât conducătorul auto, cât și conducătorul mopedului, nu figurează ca fiind posesori de permis de conducere.

Cercetările au fost continuate de poliţişti pentru a se stabili cu exactitate toate condiţiile producerii evenimentului rutier, fiind dispusă şi o experiză tehnică auto.

În baza probatoriului administrat, polițiștii compartimentului rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți au dispus reținerea pentru 24 de ore a conducătorului auto de 23 de ani din comuna Frătăuții Noi, ce nu posedă permis de conducere, se afla sub influența băuturilor alcoolice și a părăsit locul accidentului.

Ulterior, conducătorul auto a fost prezentat Judecătoriei Rădăuți, care a dispus măsura arestării preventive a acestuia pentru 30 de zile.
În baza mandatului de arestare, tânărul a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Publicitate
euro tehnic -800

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.