Home / Actualitate / Foto şi video. Două gospodării mistuite de un incendiu la Capu Codrului

Foto şi video. Două gospodării mistuite de un incendiu la Capu Codrului

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Păltinoasa şi Brăeşti, au intervenit cu patru autospeciale, două motopompe şi o ambulanţă SMURD, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa.

La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul casei de locuit şi anexele gospodăreşti, proprietară N.D., precum şi o locuinţă învecinată, aparţinând numitei M.A., existând pericolul de propagare la gospodăriile din zonă.

Pe timpul intervenţiei, o tânără de 18 ani, însărcinată în 6 luni, cu atac de panică şi dureri abdominale, a fost monitorizată din punct de vedere medical de către pompierii paramedici SMURD. Ulterior, salvatorii au transportat-o la spitalul din Gura Humorului, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

La prima gospodărie au ars acoperişul casei de locuit pe 100 de metri pătraţi, şura şi adăpostul de animale pe 80 de metri pătraţi, tâmplărie, materiale textile, electrocasnice şi documente personale.

Casa învecinată, construită din lemn, a ars pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi. Tot aici, au mai ars obiecte de mobilier, materiale textile, electrocasnice şi alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de un burlan de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Incendiul a fost lichidat la ora 21:05, iar pompierii au salvat restul casei de locuit de la prima proprietate, precum şi construcţiile gospodăriilor învecinate.

FOTO

VIDEO


Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Săptămâna Europeană a Vaccinării

Săptămâna Europeană a Vaccinării (SEV) ce este sărbătorită în perioada 20-25 aprilie 2019, este o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.