Home / Actualitate / Material lemnos confiscat de poliţişti

Material lemnos confiscat de poliţişti

La 09.09.2016, ora 16.00, o patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata, a oprit pentru control pe un drum neclasificat din comuna Mitocu Dragomirnei, atelajul hipo încărcat cu material lemnos, condus de un localnic de 26 de ani.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transport ilegal cantitatea de 1,6 m.c. lemn de foc de esenţă foioase. Materialul lemnos în valoare de 210 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Pătrăuţi, iar tânărul de 26 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 3.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010.

La 09.09.2016, ora 22.15, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DN 2, pe raza comunei Vadu Moldovei, autoutilitara condusă de un bărbat de 49 de ani, din municipiul Suceava, care transporta material lemnos. Întrucât existau neconcordanțe cu privire la cantitatea de material transportată și cea din aviz, respectiv 38,12 m.c. lemn rotund, precum și de faptul că, numărul de înmatriculare al autovehiculului depistat era diferit de cel înscris pe aviz, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal 31,935 m.c. materialul lemnos, ce nu era marcat cu amprenta dispozitivului dreptunghiular.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto cu amendă în cuantum de 2.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și confiscarea cantității de 31,935 m.c. material lemnos, în valoare de 2.800 lei, ce a fost lăsată în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

 

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Foto: Rezultatele finalei concursul judeţean „Miss & Mister Bucovina”, ediţia a VIII-a

Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din sistemul de protecţie a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.