O barcă pneumatică, plase de pescuit şi aproape 120 kg de peşte confiscate de poliţişti

La 17.09.2016, ora 00.59, Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, mai multe persoane se află pe un iaz din comuna Forăști, la braconat de pește.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 16/17.09.2016, în jurul orei 00.30, paznicul iazului a observat mai multe persoane în zonă, motiv pentru care l-a anunțat telefonic pe administratorul iazului, care a sesizat poliția.

Polițiști deplasați la fața locului au identificat o barcă pneumatică în care se aflau două persoane de sex masculin, care au fost somate să se îndrepte cu barca spre mal, aceștia conformându-se, fiind identificați ulterior ca fiind doi bărbați de 26 de ani și respectiv de 34 de ani, ambii din județul Iași.
În urma verificărilor, în zona mediană a iazului, a fost identificată o plasă de pescuit (setcă), în care era prinsă cantitatea de 119,5 kg pește din diverse specii, în valoare de circa 5.000 lei, care a fost predată proprietarului iazului.
Uneltele folosite la braconat au fost ridicate de polițiști în vederea confiscării.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, ce va fi soluționat procedural.

 

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: infosuceava

Alte articole

3 suspecți de fapte de furt au ajuns în arestul IPJ Suceava

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a organizat, la primele ore ale zilei de 26 martie, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.