Home / Actualitate / Doi cetăţeni români, cercetaţi de poliţiştii de frontieră suceveni pentru contrabandă în formă agravantă

Doi cetăţeni români, cercetaţi de poliţiştii de frontieră suceveni pentru contrabandă în formă agravantă

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat şi confiscat într-un microbuz oprit în trafic, dar şi la frontiera verde, țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 27.000 lei.
Doi cetăţeni români sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Ieri, 22 septembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 13.40, a fost identificat în trafic, pe raza localităţii Gălăneşti, un microbuz marca Mercedes Vito, despre care se deţineau date că transportă ţigări de provenienţă ucraineană. Drept urmare, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control microbuzul în cauză, la volanul căruia se afla Vasile B., în vârstă de 31 ani, fiind însoţit de Ionuţ B. de 32 de ani, ambii domiciliaţi în mun. Botoşani.
În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au observat în portbagajul microbuzului două colete care conţineau ţigări de contrabandă, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii celor doi bărbaţi împreună cu maşina la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.
Drept urmare, în urma controlului amănunţit asupra microbuzului, a fost descoperită cantitatea de 1.060 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.
Ţigările în valoare de 10.600 lei au fost ridicate în vederea confiscării, microbuzul în valoare de 15.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Vicovu de Sus, iar cei doi cetăţeni români sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă.

De asemenea, pe timpul unei misiuni desfăşurate la frontiera de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina au descoperit şi confiscat 1.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 16.500 lei.

Publicitate
euro tehnic -800

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Peste 20.600 pachete cu țigări, confiscate la graniţa cu Ucraina

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.