Home / Actualitate / SUNT INFORMAT – NU POT FI ÎNŞELAT! Poliţiştii au luat cu asalt mijloacele de transport in comun…cu recomandari preventive!

SUNT INFORMAT – NU POT FI ÎNŞELAT! Poliţiştii au luat cu asalt mijloacele de transport in comun…cu recomandari preventive!

,,Săptămâna Prevenirii Criminalităţii 2016” a programat în a treia zi de desfăşurare acţiuni de prevenire a infracţionalităţii patrimoniului. La nivelul întregului judeţ, poliţiştii au desfăşurat activităţi de informare şi responsabilizare, grupul ţintă prrincipal fiind persoanele vârstnice şi cele care trăiesc în case izolate.

Cetăţenii au fost instruiţi cum să prevină diversele forme de înşelăciune, dar şi furturil, în special cele prin împrietenire.
Peste 3000 de materiale preventive au fost distribuite, fiind promovate recomandări preventive dar şi soluţii tehnice de securizare a locuinţelor.

La nivelul IPJ Suceava, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii a lansat campania ,,Sunt informat – Nu pot fi înşelat!”. Campania se derulează până la finalul anului 2016 şi are ca scop reducerea gradului de victimizare în ceea ce priveşte diversele tipuri de înşelăciuni judiciare.

O primă activitate de impact a fost realizată de poliţiştii de prevenire şi poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava.
Peste 20 de poliţişti ,,au luat cu asalt” între orele 09.00 – 12.00 autobuzele de pe rutele din mun. Suceava. Echipe de poliţişti au urcat în autobuze şi au purtat discuţii cu cetăţenii, distribuind, totodată, materiale preventive.

Poliţiştii au aflat de la cetăţeni probleme cu care aceştia se confruntă, legate de siguranţa personală şi patrimonialăşi au încercat împreună să găsească soluţii pentru a fi mai responsabili şi a face front comun împotriva hoţilor şi escrocilor.

Pentru siguranţa locuinţei dumneavoastră, poliţiştii vă recomandă:

Nu depozitaţi obiectele de valoare în casele în construcţie şi nu păstraţi în casă sume mari de bani.

Asiguraţi locuinţa cu sistemele de închidere atunci când părăsiţi imobilul dar chiar şi atunci când sunteţi acasă.

Închideţi uşile , balcoanele şi ferestrele şi montaţi sisteme tehnice de securitate.

Nu lăsaţi cheia în locaţii improprii – sub preş, în haine în cuiere exterioare, etc.

Nu păstraţi în casă sume mari de bani sau alte valori şi nu discutaţi cu persoane necunoscute privitor la bunurile deţinute în imobile.

Totodată, poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordaţi prin ,,metoda accidentul” şi să nu dea curs unor astfel de solicitări.

În primul rând trebuie ştiu faptul că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări. Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare.

Prima este autosesizarea poliţiştilor cu privire la un eveniment rutier sau depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv, în condiţiile legii. În cazul în care există doar pagube materiale, poate opera înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

FOTO

Publicitate
euro tehnic -800

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Peste 20.600 pachete cu țigări, confiscate la graniţa cu Ucraina

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.