Home / Actualitate / Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

La data de 05.10.2016, ora 11.45, Postul de poliție Marginea, a fost sesizat de un localnic de 55 de ani, despre faptul că, la 04.10.2016, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din locuință, iar în cursul zilei de 05.10.2016, au încercat să-i sustragă alte bunuri. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul zilei de 04.10.2016, prin forțarea sistemului de închidere, persoane necunoscute au pătruns în imobil și au sustras aparatură electronică și de comunicații, valoarea prejudiciului fiind de circa 1.000 lei. În urma măsurilor operative întreprinse de polițiștii, autorul faptei a fost identificat ca fiind un tânăr de 22 de ani, din comuna Vatra Moldoviței, ce locuiește fără forme legale pe raza comunei Horodnic de Sus.
Acesta a recunoscut comiterea furtului și a declarat faptul că, bunurile sustrase au fost vândute unui bărbat din municipiului Rădăuți, de la care a fost recuperat televizorul, telefonul mobil fiind revândut unei persoane necunoscute.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „furt calificat”, respectiv „tentativă la furt calificat”, ce va fi soluționat procedural.

Gura Humorului

La data de 05.10.2016, ora 21.20, Poliția orașului Gura Humorului a fost sesizată de un localnic de 64 de ani, despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute i-au sustras autoturismul proprietate, aflat în parcarea unui bloc de pe B-dul Bucovina din localitate. În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, autoturismul a fost identificat abandonat pe o stradă din localitate, iar în imediata apropiere 4 tineri, care au fugit la vederea poliţiștilor, trei dintre aceștia cu vârste între 15 și 17 ani, toți localnici, fiind urmăriți și prinși de forțele de ordine.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, minorul de 15 ani, alături de cel de 16 ani și de un alt minor de 16 ani, fugit de la fața locului, sunt autorii furtului autovehiculului pe care l-au condus pe rând, pe raza localității. Autoturismul a fost restituit proprietarului, fără a prezenta avarii.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „furt calificat” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Băut bine, a ajuns cu motocultorul cu semiremorcă într-un gard

Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată joi, ora 16.48, despre faptul că, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.