Home / Actualitate / Arbori nemarcați, tăiați ilegal dintr-o pădure de pe raza comunei Ciocănești

Arbori nemarcați, tăiați ilegal dintr-o pădure de pe raza comunei Ciocănești

La data de 06.10.2016, o patrulă din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Iacobeni s-a sesizat despre faptul că, dintr-o pădure de pe raza comunei Ciocănești, aparținând Ocolului Silvic Iacobeni, au fost tăiați mai mulți arbori nemarcați.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în luna august 2016, proprietarul unei suprafețe de pădure din localitate, a depus o cerere de marcare, care a fost aprobată, ocazie cu care, în cursul lunii septembrie, specialiștii silvici au marcat 14 arbori.  După marcare, fiul proprietarului, un localnic de 49 de ani, nu a mai așteptat eliberarea autorizației de exploatare și a tăiat cei 14 arbori marcați, după care, a mai doborât încă 13 arbori nemarcați de lucrătorii silvici.

Materialul lemnos rezultat din tăierea ilegală a celor 27 de arbori, în volum de 30,047 m.c. și o valoare de 17.753,33 lei a fost confiscat și predat în custodia Ocolului Silvic Iacobeni.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăierea ilegală” și ”furt de arbori”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Spitalul Rădăuți nu a anunțat CAS Suceava de suspendarea activității secției de pediatrie

Până pe 5 mai, micii pacienti din zona Rădăuți ce ar fi trebuit să se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.