Home / Actualitate / Pescuiau cu instrumente interzise de lege

Pescuiau cu instrumente interzise de lege

Vineri, 7 octombrie a.c., în jurul orei 04.00, pe timpul unei acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol, desfăşurată în comun cu Asociaţia ,,Bucovina Spinning Club”, un echipaj de jandarmerie a surprins pe malul Acumulării Rogojeşti, din apropierea localităţii Siret, judeţul Suceava, doi bărbaţi care pescuiau folosind unelte interzise de lege. Persoanele în cauză, ambele din localitatea Grămeşti, judeţul Suceava şi având vârsta de 36 de ani şi respectiv 53 de ani, utilizau în acest scop o barcă pneumatică, o plasă confecţionată din material textil, cu dimensiunea de 250 m şi o plasă monofilament, cu dimensiunea de 25 m.
În urma verificărilor, jandarmii au constatat că cei doi bărbaţi au pescuit, cu instrumente interzise de lege, aproximativ 50 de kilograme de peşte, din speciile ştiucă şi lin.

Deoarece fapta celor două persoane este susceptibilă de a fi infracţiune prevăzută şi sancţionată de art. 64 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23 din 05.03.2008 privind pescuitul şi acvacultura, acestea şi materiale folosite pentru săvârşirea infracţiunii, au fost predate Secţiei de Poliţie Bălcăuţi pentru continuarea cercetărilor, iar peştele a fost redat mediului natural.

FOTO

Publicitate

deluxethermo-macheta

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Accidente provocate de șoferițe neatente

Luni, ora 16.25, în timp ce conducea autoturismul într-o curbă pe DC 13 din comuna …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.