Home / Actualitate / Peste 300 de șoferi testați cu aparatul etilotest în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool

Peste 300 de șoferi testați cu aparatul etilotest în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool

În cadrul acţiunii au fost testate cu aparatul etilotest peste 300 de şoferi, au fost constatate 8 infracţiuni şi au fost aplicate peste 130 de sancţiuni contravenţionale.

Din analizele realizate la nivelul Serviciului Rutier a reieşit faptul că viteza excesivă rămâne una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere. Mai mult, s-a constatat că, în special pe perioada week-end-ului, se produc multe evenimente rutiere cu implicarea şoferilor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.
În perioada 14-16.10.2016, Serviciul Rutier – IPJ Suceava, împreună cu formaţiunile de profil din teritoriu și polițiștii de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală, a organizat şi desfăşurat o acţiune în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice.
În cadrul acţiunii au fost constatate 8 infracțiuni rutiere.
De asemenea, au fost aplicate 132 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 42.775 lei.
Tot pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice au fost reţinute 12 permise de conducere reținute.
În cadrul acţiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 332 de conducători auto.

Astfel, un bărbat de 28 de ani din comuna Fundu Moldovei, a fost depistat de polițiști în timp ce conducerea autoturismul pe DJ 175, din comuna Pojorâta, având o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Un bărbat din comuna Moara a fost depistat de polițiști în timp ce conducerea autoturismul pe strada Universităţii din municipiul Suceava, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
La 15.10.2016, în jurul orei 19.10, un bărbat de 45 de ani, din municipiul Rădăuţi, a condus autoturismul, pe DN 2E, în afara localității Pârteştii de Sus, comuna Cacica, având o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoana care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

Conducerea sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor rutiere.
Poliția acționează permanent pentru salvarea de vieți și sancționarea celor care nu respectă regulile de circulație și pun în pericol traficul rutier.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia să nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.
De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, evitând depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.
Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

NU FIŢI VICTIMELE ALCOOLULUI!

NU VĂ URCAŢI LA VOLAN DUPĂ CE AŢI CONSUMAT BĂUTURI ALCOOLICE!

Publicitate

deluxethermo-macheta

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Băut bine, a ajuns cu motocultorul cu semiremorcă într-un gard

Secția 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată joi, ora 16.48, despre faptul că, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.