Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La 04.11.2016, ora 15.50, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit pentru control pe DJ 208, în localitatea Preutești, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de o tânără de 19 ani, din comuna Forăști.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, femeia nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul aparține unui tânăr de 24 de ani, din comuna Preutești, care, la 04.11.2016, l-a încredințat concubinei sale, de 19 ani, pentru a fi condus pe drumurile publice, deși știa faptul că, aceasta nu deține permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal, tânăra fiind cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule”, iar tânărul de 24 de ani, sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La 04.11.2016, ora 15.30, o patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama a oprit pentru control pe DJ 176, pe raza comunei Moldoviţa, autoturismul condus de un localnic de 30 de ani, care a declarat faptul că, nu posedă documentele asupra lui.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere suspendat pentru perioada 18.10.2016 – 16.11.2016.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La 05.11.2016, ora 01.30, un echipaj din cadrul Secției de poliție Burdujeni, în timp ce executa serviciul de patrulare pe raza Cartierului Burdujeni, ajungând pe strada Amurgului, a observat un autoturism care, după ce a efectuat o manevra de mers înapoi, a intrat în coliziune cu un autovehicul staționat, din impact, rezultând avarierea ușoară a celor două vehicule.
Conducătorul autoturismului a fost identificat de polițiști ca fiind un localnic de 29 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, ce va fi soluționat procedural.

La 05.11.2016, ora 15.20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pe DJ 178A, pe raza comunei Burla, autoturismul condus de un bărbat de 44 de ani, din municipiul Rădăuți, care emana halenă alcoolică.
Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 Rep.
În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că şoferul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice din 21.02.2016 pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ”conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”.

La 05.11.2016, ora 18.40, un echipaj al poliţiei rutiere din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc, a oprit pe strada Mihai Dodu din Câmpulung Moldovenesc autoturismul condus de un tânăr de 23 ani, din Câmpulung Moldovenesc, care a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat mostre biologice de sânge.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

La 06.11.2016, ora 0,25, un echipaj din cadrul Poliției Vatra Dornei a oprit pe raza localității autoturismul condus de un tânăr de 23 ani, din comuna Dorna Candrenilor care emana halenă alcoolică.
Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat şi probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

La 06.11.2016, ora 02,40, polițiștii Secției de Politie Nr. 8 Adâncata, au efectuat semnale de oprire, pe un drum comunal neclasificat de pe raza comunei Zvoriștea, condus de un bărbat de 28 de ani, din comuna Zvoriștea, care nu a oprit continuându-și deplasarea până la discoteca din localitate. Şoferul emana halenă alcoolică, a refuzat testarea cu aparatul etilotest și a refuzat să i se preleveze probe biologice de sânge motivând că nu el a condus autoturismul susmenționat.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de “Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Publicitate
angajari-adicec

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

3 suspecți de fapte de furt au ajuns în arestul IPJ Suceava

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a organizat, la primele ore ale zilei de 26 martie, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.