Home / Actualitate / 20 de polițiști din cadrul poliției municipiului Vatra Dornei angrenați în identificarea unui șofer care a părăsit locul unui accident mortal

20 de polițiști din cadrul poliției municipiului Vatra Dornei angrenați în identificarea unui șofer care a părăsit locul unui accident mortal

Peste 20 de poliţişti din rutieri, judiciarişti şi de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei au fost mobilizaţi pentru identificarea cu operativitate a unui şofer care a produs un eveniment rutier mortal şi a părăsit locul accidentului.
În urma filtrelor efectuate în trafic şi a măsurilor dispuse, şoferul a fost identificat la scurt timp şi a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ucidere din culpă” și „părăsirea locului accidentului”.

La data de 06.11.2016, ora 12.19, Poliţia Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin apel 112 despre faptul că pe strada Argestru din municipiu, în zona curţii unui imobil, a fost găsită decedată o persoană de sex feminin, a cărei identitate nu se cunoaște.
Cu ocazia primelor cercetări efectuate s-a constatat că persoana în cauză a decedat ca urmare a unui accident de circulație, iar victima este o femeie de 78 ani, din municipiul Vatra-Dornei.

S-a dispus, de îndată instituirea de filtre de poliţie, atât pe raza municipiului cât și pe raza localităților limitrofe, ocazie cu care, la intrarea în municipiul Vatra-Dornei, a fost identificat un autoturism, care prezenta mai multe urme de accident.

Având în vedere dispunerea avariilor și a urmelor de accident, s-a procedat la examinarea criminalistică a autoturismului, dar și la conducerea la locul accidentului a conducătorului auto, ocazie cu care, pus în fața probelor administrate, şoferul de 37 ani din mun. Galați, a recunoscut că el este autorul accidentului și că, în timp ce conducea autoturismul pe strada Argestru din municipiul Vatra Dornei, din direcția Vatra Dornei către Suceava, după o curbă la dreapta, din cauza vitezei excesive și neadaptate la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a intrat în derapaj și a acroșat-o cu partea laterală dreapta spate a autoturismului pe femeia de 78 de ani , care se deplasa în calitate de pieton pe acostamentul din partea dreapta a drumului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și i s-au recoltat şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru „ucidere din culpă” și „părăsirea locului accidentului”, iar cercetările sunt continuate de către Compartimentul Rutier – Poliţia Municipiului Vatra Dornei, şoferul fiind reținut pe o perioada de 24 ore, urmând să fie prezentat prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei şi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Publicitate
Celilad Radauti

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Victimă carbonizată găsită azinoapte după un incendiu la Bălcăuți

Un incendiu cu urmări tragice s-a înregistrat azinoapte. Prin apel la 112, la ora 23.30 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.