Home / Actualitate / Percheziţii la persoane bănuite de trafic cu minori, 23 de persoane conduse la audieri.

Percheziţii la persoane bănuite de trafic cu minori, 23 de persoane conduse la audieri.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Suceava şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 19 percheziţii, în județele Suceava și Prahova, la locuințele unor persoane bănuite că ar fi recrutat tinere, pe care le-ar fi determinat sau obligat să se prostitueze./ 23 de persoane vor fi conduse la audieri.

La data de 7 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi procurorii  D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava au efectuat 19 percheziţii domiciliare, 14 pe raza județului Suceava și 5 în Prahova. Acțiunea a vizat probarea activităţii a patru grupuri infracționale, bănuite de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, folosirea serviciilor unor persoane exploatate, act sexual cu un minor și favorizarea infractorului.

În urma acțiunii, 23 de persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2014 – 2016, persoanele bănuite ar fi racolat și exploatat sexual 14 tinere, dintre care 7 minore. Victimele ar fi fost obligate să se prostitueze atât pe raza județelor Suceava și Prahova, cât și în Grecia, existând suspiciunea că asupra acestora ar fi fost exercitate acțiuni de intimidare psihică, violență fizică și alte acte de constrângere.

La activităţi au participat și luptători ai Serviciul de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, de la brigăzile de combatere a criminalității organizate Ploiești și Bacău, precum și jandarmi.

Publicitate

deluxethermo-macheta

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Mașină ajunsă în șanț după o depășire neregulamentară iar două pasagere au fost accidente

Luni dimineață, în jurul orei 08.20, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.