Vehicule sustrase din străinătate şi ţigări de contrabandă confiscate de poliţişti în urma unei percheziţii

Poliţiştii au reuşit, în urma unor activităţi investigative complexe, să identifice şi să recupereze vehicule semnalate ca fiind furate din străinătate şi ţigări de contrabandă în valoare totală de peste 130.000 lei .

La data de 06.11.2016, în urma activităţilor investigative desfăşurate, poliţiştii Secţiei de poliţie Bălcăuţi au obţinut date şi informaţii cu privire la faptul că o motocicletă semnalată ca fiind furată din Italia – zona Milano, este depozitată într-o locaţie de pe raza satului Negostina.

S-au constituit mai multe echipe de cercetare şi în urma monitorizării zonei a fost identificată o anexă a unei construcţii de pe raza satului Negostina în care se afla depozitată motocicleta respectivă. Întrucât poliţiştii aveau suspiciuni rezonabile cu privire la faptul că în locaţia respectivă se află mai multe bunuri produs al unor infracţiuni, s-a solicitat şi obţinut, în regim de urgenţă, o autorizaţie de percheziţie.

În urma percheziţiei efectuate în data de 07.11.2016 a fost identificată motocicleta sustrasă din Italia în data de 03.11.2016 dar şi o altă motocicletă cu privire la care există suspiciunea că este furată din străinătate. Ambele vehicule au fost ridicate și indisponibilizate la sediul Poliției orașului Siret. Valoarea de piață a acestor vehicule este de aproximativ 15.000 euro.

Tot cu ocazia efectuării percheziției domiciliare, au fost identificate 6.000 pachete cu țigarete (120.000 bucăţi ţigarete) de proveniență extracomunitară, în valoare totală de 72.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, față de două persoane, soţ şi soţie, ambii de 58 de ani, din județul Maramureș, fără forme legale în comuna Bălcăuți care utilizează anexa respectivă, sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tăinuire” și „contrabandă”, urmând a se dispune procedural.

De asemenea, cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activităţile infracţionale, stabilirea participaţiei penale a acestora şi tragerii la răspundere penală.

Foto

Publicitate
trans-nicolaescu-macheta-3

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.