Aproape 100 de sancțiuni aplicate și 2 autoutilitare confiscate de polițiști în cadrul unei ample acțiuni pe linia transportului de mărfuri și persoane

Siguranţa transportului de mărfuri şi persoane reprezintă un segment distinct şi deosebit de important în contextul general al siguranţei rutiere. Nerespectarea legislaţiei în domeniu poate avea consecinţe din cele mai grave. În ultima perioadă poliţiştii suceveni au intensificat acţiunile de verificare a legalităţii transportului rutier, fiind dispuse măsuri pentru identificarea celor care încalcă atât legislaţia rutieră cât şi legislaţia privind derularea unor activităţi economice asociate transportului de mărfuri şi persoane.

La data de 10.11.2016, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Suceava în colaborare cu Serviciul de Ordine Publică și reprezentanţi ai I.S.C.T.R. Suceava, au organizat o acţiune pe raza judeţului, pe linia respectării legislației din domeniul transporturilor de persoane şi mărfuri.
În cadrul acţiunii au fost verificate 204 mijloace de transport persoane și mărfuri și alte mijloace auto.

Au fost aplicate 96 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 49.040 lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 34.150 lei. Totodată au fost indisponibilizate şi confiscate şi 2 autoutilitare.
Tot în cadrul acţiunii au fost suspendate 3 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La 10.11.2016, ora 12.30, o patrulă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini, a oprit pentru control pe DJ 209A din comuna Cornu Luncii, autoutilitara condusă de un bărbat de 39 de ani, din comuna Slatina, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente de provenienţă şi transport, pentru cantitatea de 1,75 m.c. cherestea de esență răşinoase.

Materialul lemnos, în valoare de 787,5 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Mălini, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar autoutilitara fost indispnibilizată la sediul poliției.

La 10.11.2016, în jurul orelor 10.50, un echipaj mixt, format din polițiști ai Serviciilor de Investigare a Criminalităţii Economice și Ordine Publică Suceava, a oprit pentru control, pe strada Gheorghe Doja, din cartierul Burdujeni, autoutilitara condusă de un bărbat de 54 de ani, din comuna Vereşti, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine documente de provenienţă şi transport, pentru cantitatea de 3,12 m.c. lemn de foc, de esență fag.
Materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar autoutilitara fost indisponibilizată la sediul poliției.

Publicitate
tomibena

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Aproape 1.800 de metri cubi de lemn de foc, scoși la vânzare de Direcția Silvică Suceava

Direcția Silvică Suceava anunță că scoate la vânzare aproape 1.800 de metri cubi de lemn …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.