Home / Actualitate / Săptămâna educației rutiere 30 de copii din cadrul Școlii Generale Nr. 4 Suceava au obținut astăzi permise de… BUNI PIETONI

Săptămâna educației rutiere 30 de copii din cadrul Școlii Generale Nr. 4 Suceava au obținut astăzi permise de… BUNI PIETONI

La nivelul judeţului Suceava, în perioada 07 – 11 noiembrie 2016 se desfăşoară un amplu program de prevenire a accidentelor rutiere sub egida ,,Săptămâna educaţiei rutiere – Educaţia pentru viaţă contează!”.

Peste 10.000 de elevi de la nivelul întregului judeţ au participat la acţiuni intercative destinate creşterii gradului de siguranţă rutieră a copiilor.

Poliţiştii au sporit, totodată, activităţile de patrulare în zona unităţilor de învăţământ.

În urma activităţilor de informare dar şi a acţiunilor operative în teren s-a reuşit menţinerea unui climat de siguranţă stradală în zona unităţilor de învăţământ neîregistrându-se nici un eveniment rutier cu implicarea copiilor.

Mai multe decât atât, cadrele didactice dar şi părinţii au manifestat un interes deosebit faţă de acţiunile de prevenire şi informare, organizând la rândul lor competiţii şi concursuri tematice.

Un exemplu de bune – practici am întâlnit la Şcoala Generală nr. 4 Suceava unde elevii din clasele 0 şi cei din ciclul primar au fost angrenaţi în activităţi concurs de realizare de desene cu tematică rutieră. Copiii au stilizat semnele rutiere, au surprins imagini relevante legate de siguranţa stradală şi au răspuns la întrebări şi ghicitori cu teamtică rutieră. Poliţiştii au fost în rândurile lor şi i-au examinat atent, hotărând în final că cei 30 de participanţi la activitate meriră să dobândească permisul de …. bun pieton.

Astfel, copiii au fost responsabilizaţi cu privire la rolul activ ce trebuie să şi-l asume la şcoala dar şi acasă în ceea ce priveşte promovarea siguranţei rutiere.

,, Educaţia pentru viaţă contează!” este cel mai amplu program de prevenire a accidentelor rutiere cu implicarea copiilor iniţiat la nivelul IPJ Suceava. După ,,Săptămâna Educaţiei Rutiere”, din perioada 07 – 11.11.2016,programul va planifica alte săptămâni tematice, fiind vizată şi pregătirea elevilor pentru vacanţa de iarnă şi riscurile rutiere implicite, dar şi sensibilizarea şi responsabilizarea adulţilor cu privire la problematica rutieră.

Foto

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Victimă carbonizată găsită azinoapte după un incendiu la Bălcăuți

Un incendiu cu urmări tragice s-a înregistrat azinoapte. Prin apel la 112, la ora 23.30 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.