Home / Actualitate / Foto. Bărbat prins în flagrant în timp ce oferea spre vânzare cărţi vechi susceptibile a face parte din patrimoniul naţional

Foto. Bărbat prins în flagrant în timp ce oferea spre vânzare cărţi vechi susceptibile a face parte din patrimoniul naţional

La data de 11.11.2016, poliţiştii Serviciului Investigații Criminale Suceava – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor de furt și trafic cu bunuri culturale.

Au fost efectuate verificări în mai multe locaţii şi mediii de interes, ocazie cu care, a fost prins în flagrant, un bărbat de 35 de ani din municipiul Suceava, care oferea spre vânzare, anterior mai multe cărți vechi, cu privire la care există indicii temeinice că fac parte din patrimoniul cultural național. Astfel, polițiștii au identificat asupra bărbatului, 11 cărți vechi din secolele XVII – XIX, susceptibile a fi din categoria tezaur și/sau fondul patrimoniului cultural național. Cu ocazia audierilor, bărbatul a declarat faptul că, este colecționar de bunuri de patrimoniu, nu deține documente de proveniență ale cărțile oferite spre vânzare, întrucât le-a achiziționat de la diferiți comercianți ambulanți din târgurile organizate în țară.

Valoarea de piaţă a cărţilor este evaluată la peste 20.000 Euro.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, fiind înaintate spre expertizare Muzeului Bucovinei Suceava, iar deținătorul acestora a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.12/1990 și Legii nr.182/2000.

Poliţiştii atrag atenţia persoanelor cu astfel de preocupări dar şi potenţialilor clienţi şi cumpărători cu privire la respectarea legislaţiei în vigoare.

Foto

 

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Mașină ajunsă în șanț după o depășire neregulamentară iar două pasagere au fost accidente

Luni dimineață, în jurul orei 08.20, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.