Home / Actualitate / Eliberarea cardului european de dizabilitate adresat atât adulţilor cu dizabilităţi cât şi copiilor încadraţi în grad de handicap.
Foto gazetademaramures.ro

Eliberarea cardului european de dizabilitate adresat atât adulţilor cu dizabilităţi cât şi copiilor încadraţi în grad de handicap.

Ca urmare a parteneriatului instituțional între Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități și Consiliile Județene/Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, în baza Convenției pentru eliberarea cardului european de dizabilitate, DGASPC Suceava, a postat pe site-ul instituției http://www.dpcsv.ro/ro/info/formulare/,formularul de cerere care poate completată de către persoana în cauză sau reprezentantul legal al acesteia, urmând ca cererile să fie depuse la cam. 25 (Eliberare legitimații călătorie).

Tabelul centralizator al cererilor precum și fotografiile solicitanților vor fi transmise ANPD până la data de 15 ale fiecărei luni, iar cardurile elberate de către ANPD se vor putea ridica de la aceeași cam (cam. 25 –DGASPC Suceava) în aproximativ 20 zile de la transmiterea centralizatorului către ANPD. Pentru informații cu privire la ridicarea cardurilor, beneficiarii pot suna la tel. 0230/520172, interior 184.

În cazul persoanelor care nu se vor prezenta pentru ridicarea cardului, acestea vor fi anunțate telefonic.

Cardul European pentru Dizabilitate este documentul care dă dreptul persoanelor cu dizabilităţi la acces gratuit la evenimente culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber, în statele membre ale Uniunii Europene participante la proiectul Asigurarea mobilității pentru persoane cu dizabilități în România și Europa (Romania, Italia, Cipru, Malta, Slovenia, Estonia, Finlanda si Belgia).

Cardul European pentru Dizabilitate va permite recunoașterea reciprocă a drepturilor persoanelor cu dizabilități în statele membre participante. Titularii de card care călătoresc în alte state vor avea acces, în aceleași condiții ca și cetățenii cu dizabilități ai statului respectiv, la anumite drepturi, permițând astfel un tratament egal și facilitând mobilitatea în spațiul European.

Persoanele care pot beneficia de card sunt:

– Copiii cu handicap grav, accentuat, mediu sau ușor, în baza certificatului de încadrare în grad de handicap eliberat de către Comisia pentru Protecția Copilului Suceava.

– Persoane adulte cu handicap grav, accentuat, mediu sau ușor, în baza certificatului de încadrare în grad de handicap eliberat de către Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Suceava sau a deciziei eliberate de Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap.

Cardul se eliberează la cerere, este nominal și netransmisibil și are termen de valabilitate până în anul 2020.

Cereri primite pana in prezent: 70 buc

Colectare – până la data de 13 a fiecărei luni

Numar persoane cu dizabilități în plată la 30 octombrie 2016 –  20721 (minori și adulți)

Persoanele care doresc mai multe informații cu privire cardul european de dizabilitate, pot accesa următoarele site-uri: www.carddizabilitate.gov.ro, în secțiunea Întrebări frecvente sau

carddizabilitate@anpd.gov.ro.

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Mașină ajunsă în șanț după o depășire neregulamentară iar două pasagere au fost accidente

Luni dimineață, în jurul orei 08.20, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.