Home / Actualitate / Țigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord a României

Țigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord a României

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit și confiscat la frontiera verde și în P.T.F. Siret, aproximativ 10.000 pachete țigări, în valoare de 74.700 de lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Azi dimineață, în jurul orei 03.00, în P.T.F. Siret, jud. Suceava, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean Dmytro K., în vârstă de 57 ani, conducând o autoutilitara marca Mercedes.

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, între mai multe grilaje din tablă, aflate în interiorul masinii, cantitatea de 1.910 pachete de țigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 2.400 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei. De asemenea, autovehiculul marca Mercedes a fost indisponibilizat de către organele vamale până la plata amenzii.

Față de cetățeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 17.11.2016.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației au descoperit în aproierea frontierei de stat, 16 colete care conțineau 8.000 pachete cu țigări marca Marble, în valoare de 72.300 lei.
Țigările au fost confiscate, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Mașină ajunsă în șanț după o depășire neregulamentară iar două pasagere au fost accidente

Luni dimineață, în jurul orei 08.20, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.