Home / Actualitate / Colaj de toamnă, activitate instructiv-educativă pentru copiii cu dizabilităţi

Colaj de toamnă, activitate instructiv-educativă pentru copiii cu dizabilităţi

În ziua de 17 noiembrie 2016, Echipa Mobilă din Gura Humorului împreună cu Servicii Multifuncționale pentru Copilul Aflat în Dificultate Gura Humorului din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, în parteneriat cu Școala Gimnazială Stulpicani, au organizat activitatea ,,Colaj de toamnă,,.

Au participat copii cu dizabilități din Centru, din comunitate si localitățile Frasin, Vama și Gura Humorului, împreună cu elevi ai școlilor gimnaziale din Stulpicani și Doroteia.

Dizabilitatea nu a fost un impediment în comunicarea dintre toți acești copii; s-a cântat, s-a recitat despre toamnă și bogățiile ei, s-au lucrat colaje de coșuri încărcate de fructe care au fost premiate, iar apoi copiii le-au luat acasă.

A fost un schimb de experiență pozitiv, despre care au vorbit d-na profesoară Elena Mateescu de la Școala Gimnazială Stulpicani, d-na Mihaela Rusu de la Școala din Doroteia, d-na Mihaela Pintilie- șef Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat in dificultate Gura Humorului. Au participat de asemenea profesori, psihologi, asistenți sociali de la cele două școli, Echipele mobile Fălticeni și Gura Humorului, respectiv Servicii multifuncționale pentru copilul aflat in dificultate Gura Humorului din cadrul D.G.A.S.P.C. Suceava.

Invitați speciali au fost elevii Eliza-Maria Baluș, Raluca Golea, Maria Dumitrache, Alexandru Tofan, Cezara și Dani Corbu elevi ai Școlilor Gimnaziale nr.1 și Teodor Bălan din Gura Humorului,coordonati de domnul director adjunct de la Centrul Scolar de incluziune sociala Sf.Andrei-Gura Humorului- preot Bogdan Cojoleanca. Chiar dacă peisajul de afară arăta mai mult a iarnă decât a toamnă, toți participanții au făcut ca această întâlnire să reprezinte un omagiu adus frumuseții toamnei.

Această activitate instructiv-educativă, a fost posibilă prin implicarea d-rei profesor Ana-Maria Șutac de la Școala Gimnazială Stulpicani, dnei Brandusa Bialy-sef Echipe mobile din cadrul DGASPC Suceava, d-nei Mihaela Pintilie- șef Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat in dificultate Gura Humorului, d-nei Maria Ulici, coordonator personal de specialitate din cadrul Serviciilor Multifuncționale pentru Copilul Aflat în Dificultate din Gura Humorului.

Activitatea a fost sposorizată de catre Pizzeria Sasu Gura Humorului si Asociațiile Multicare și Kontrast-E din Suceava.
Multumim tuturor!

Foto

 

Publicitate
Atlantis Gold-901

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Victimă carbonizată găsită azinoapte după un incendiu la Bălcăuți

Un incendiu cu urmări tragice s-a înregistrat azinoapte. Prin apel la 112, la ora 23.30 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.