Home / Actualitate / Perete al unei clădiri de locuit din Suceava, prăbuşit

Perete al unei clădiri de locuit din Suceava, prăbuşit

Sâmbătă, 19 noiembrie, la ora 14:03, dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost înştiinţat, prin numărul unic de urgenţă 112, despre prăbuşirea unui perete din laterala unei clădiri, situată în municipiul Suceava, pe strada 22 Decembrie (mai sus de sediul Poliţiei din cartierul Burdujeni). Construcţia veche de peste 100 de ani, cu o amprentă la sol de aproximativ 320 de metri pătraţi, aparţine Primăriei municipiului Suceava. În laterala opusă zidului prăbuşit sunt amenajate locuinţe sociale, formate din trei camere, pe o suprafaţă de 120 de metri pătraţi. Diferenţa de 200 de metri pătraţi este spaţiu dezafectat. În locuinţele sociale, domiciliau 3 familii, cu 13 persoane, din care 7 adulţi şi 6 minori. În urma evenimentului, nicio persoană nu a fost rănită.

La faţa locului s-au deplasat specialişti ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi ai Primăriei municipiului Suceava, pentru evaluarea nivelului de siguranţă a construcţiei.

Deoarece clădirea nu era sigură, s-a luat decizia evacuării celor 13 persoane, care au fost transportate cu mijloace adecvate la adăpostul de noapte „Sfânta Vineri”, al asociaţiei „Lumină Lină”, din municipiul Suceava.

Foto

Video

Accesati video

 

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Mașină ajunsă în șanț după o depășire neregulamentară iar două pasagere au fost accidente

Luni dimineață, în jurul orei 08.20, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.