Home / Actualitate / Dosare penale la regimul rutier

Dosare penale la regimul rutier

La data de 26.11.2016, ora 01.05, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe strada Buciumeni din localitate, autoutilitara înmatriculată în străinătate, condusă de un tânăr de 17 ani, din comuna Baia. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Dolhasca

La data de 26.11.2016, ora 20.05, în timp ce acționa pe strada Vasile Cănănău din orașul Dolhasca, un echipaj de poliție a efectuat semnal regulamentar de oprire mopedului neînregistrat, condus de un localnic de 16 ani și pe care se afla ca pasager, un tânăr de 20 de ani din aceeași localitate, ambele persoane fără cască de protecție, însă, conducătorul vehiculului nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia, reușindu-se blocarea și oprirea după circa 1,5 km. Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că, minorul a condus mopedul cu acceptul și acordul mamei sale de 47 de ani din localitate, care știa faptul că, fiul ei nu posedă permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal, minorul de 16 ani fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat” şi „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, iar mama sa fiind cercetată pentru comiterea infracţiunii de „încredinţarea un vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştia că nu deține permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Mopedul a fost indisponibilizat la sediul de poliție, urmând să fie supus unei expertize de specialitate.

Rădăuţi

La data de 26.11.2016, ora 22.50, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe strada Iacob Zadik din municipiul Rădăuţi, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un tânăr de 16 ani din localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate
dezmembrari udesti

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Victimă carbonizată găsită azinoapte după un incendiu la Bălcăuți

Un incendiu cu urmări tragice s-a înregistrat azinoapte. Prin apel la 112, la ora 23.30 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.