Video şi foto. Braconieri prinşi de jandarmi după ce au vânat o căprioară în zona masivului Giumalău.

Sâmbătă, 10 decembrie a.c., în jurul orei 14.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului Montan Câmpulung, în timp ce patrulau în zona Izvorul Pojorâtei – Giumalău, a depistat doi bărbaţi care aveau asupra lor două rucsacuri voluminoase şi o armă de vânătoare şi care se îndreptau spre un autoturism din apropiere, parcat la marginea pădurii.

La vederea jandarmilor, cele două persoane au abandonat rucsacurile şi au fugit în pădure, neţinând cont de somaţiile jandarmilor,. Având în vedere terenul accidentat şi dificultatea acțiunii, au fost suplimentate efectivele de jandarmi pentru găsirea persoanelor în cauză.

În urma acțiunilor de verificare și urmărire, în jurul orei 17.00, unul dintre cei doi bărbaţi a fost identificat în apropierea unei cabane forestiere, în zona pârâului Colbu. Jandarmii au constatat că I.A., în vârstă de 38 de ani, din localitatea Moldoviţa, împreună cu H.A., care deţinea o armă de vânătoare, au braconat o căprioară în zona masivului Giumalău.

În urma cercetărilor efectuate, jandarmii, împreună cu lucrătorii Poliției Câmpulung Moldovenesc, au descoperit în zona masivului Giumalău resturi animale și două cuțite folosite pentru tăierea căprioarei. În cauză, au fost întocmite actele de sesizare privind săvârşirea unor fapte susceptibile de a fi braconaj cinegetic, inducerea în eroare a organelor de cercetare și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Totodată, cantitatea de vânat (44 kg) a fost predată inspectorilor din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, iar persoana în cauză și autoturismul au fost predate organelor de poliție din municipiul Câmpulung Moldovenesc, în vederea continuării cercetărilor.

Foto

 

Video

Publicitate
serjexim

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.