Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La 22.01.2017, ora 17.30, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DJ 208B, în localitatea Dumbrăveni, autoturismul condus de o femeie de 39 de ani din oraşul Salcea și în care se afla ca pasager, proprietarul mașinii, un localnic de 42 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, femeia nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar bărbatul de 42 de ani, i-a încredinţat mașina pentru a fi condusă, deși cunoștea faptul că, aceasta nu era posesoare de permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal, femeia de 39 de ani fiind cercetată pentru comiterea infracțiunii de „conducere fără permis”, iar bărbatul de 42 de ani pentru comiterea infracțiunii de „încredințarea unui autovehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu deține permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Straja

La 23.01.2017, în jurul orei 02.30, în timp ce acționa pe DJ 209G, din comuna Straja, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism cu număr de circulaţie provizoriu, însă, conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia folosindu-se semnalele acustice şi luminoase, iar după circa 5 km, pe raza localităţii Falcău, s-a reuşit blocarea autoturismului.
Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un tânăr de 19 ani, din comuna Straja, ce a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu este înmatriculat, numere provizorii fiind expirate din 10.01.2017.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

Vicovu de Sus

La 23.01.2017, în jurul orei 05.00, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control autoturismul condus de un localnic de 29 de ani, care circula pe DJ 209G, din direcţia comunei Brodina spre oraşul Vicovu de Sus.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Negostina

La 23.01.2017, în jurul orei 17.00, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe DJ 209D, în localitatea Negostina, autovehiculul înmatriculat în străinătate, condus de un bărbat de 32 de ani, din comuna Bălcăuți. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Siret

La 23.01.2016, ora 18.15, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe DN 2, pe raza orașului Siret, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Bălcăuți. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autorizația de circulație provizorie este expirată din 18.01.2017.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

 

Publicitate

Publicitate

 

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Hoț trimis 3 ani și 8 luni la pușcărie

Poliția Municipiului Rădăuți a primit spre executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.