Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La 31.01.2017, ora 12.20, în timp ce acționa pe raza de competență, o patrulă din cadrul Postului de poliție Marginea, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă, conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 1 km, reușindu-se blocarea în trafic. Conducătorul auto, a fost identificat de polițiști ca fiind un localnic de 42 de ani, care emana halenă alcoolică și care, a devenit recalcitrant, procedându-se la imobilizarea acestuia.

Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Suceava

La 31.01.2017, ora 16.02, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe strada Mircea Șeptilici din localitate, a avut loc o tamponare, iar conducătorul auto vinovat de producerea evenimentului, se află sub influența băuturilor alcoolice. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 31.01.2017, ora 15.55, un localnic de 58 de ani a condus autoturismul pe strada Mircea Șeptilici, iar la intersecția cu strada Mihail Sadoveanu, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus regulamentar de un bărbat de 62 de ani, tot din municipiul Suceava, cele două vehicule tamponându-se.

Conducătorul auto de 62 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Conducătorul auto de 58 de ani, vinovat de producerea accidentului și aflat în stare de ebrietate, a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, a refuzat și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

Dumbrăveni

La 31.01.2017, în jurul orei 18.12, Poliția orașului Salcea a fost sesizată despre faptul că, pe DN 29, la intrarea în localitatea Dumbrăveni, a avut loc o tamponare, iar unul dintre conducătorii auto se află sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii deplasați la fața locului au identificat trei autoturisme care prezentau avarii și pe conducătorii acestora, din primele cercetări, rezultând faptul că, la 31.01.2017, ora 18.10, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29, la intrarea în localitatea Dumbrăveni, într-o curbă, un bărbat de 59 de ani din comuna Verești, a pătruns pe contrasens, unde, a intrat în coliziune cu un autoturism, după care cu altul, care circula în spatele acestuia.

În urma coliziunii, autoturismul condus de bărbatul de 59 de ani a părăsit partea carosabilă ajungând în șanț.
Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 59 de ani, care a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și negativ pentru ceilalți 2 conducători auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a altor substanțe ”, ce va fi soluționat procedural.

 

Publicitate

Publicitate
obloane din aluminiu modificat

 

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Incendiul de la Marginea nu a fost provocat, ci a plecat de la un scurtcircuit

Incendiul din noaptea de miercuri spre joi de la Marginea, unde a ars un adăpost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.