Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La 03.02.2017, ora 09.16, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava S.I.C.E și Poliția municipiului Rădăuți, Compartimentul Rutier, l-au identificat, pe raza municipiului Rădăuți, pe DJ 178, pe un tânăr de 18 ani, din comuna Frătăuții Vechi, conducând autoutilitara, fără a poseda permis de conducere auto.
Din verificările efectuate a rezultat faptul că autovehiculul i-a fost încredințat pentru a fi condus pe drumurile publice de către tatăl său, de 68 ani, din comuna Frătăuții Vechi. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” și „ încredințarea unui autovehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere”.

Adâncata

La 03.02.2017, ora 22.45, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, pe raza satului Adâncata, pe DN 29 A, a oprit în trafic pentru control autoturismul condus de un bărbat de 37 de ani, din comuna Adâncata, care nu a putut prezenta permisul de conducere. S-a procedat la verificarea sa în baza de date privind evidenţa permiselor de conducere, ocazie cu care s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere.
Întrucât emana halenă alcoolică, şoferul a fost condus la sediul SPR 8 Adâncata, unde testat cu aparatul etilotest, rezultatul testării fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere rezultatul testării, acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava, unde în vederea recoltării probelor biologice de sânge. Acesta a refuzat recoltarea oricărei probe biologice.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Fundu Moldovei

La 03.02.2017, ora 20,40 un echipaj de poliție din cadrul Secţiei 11 Pojorâta, în baza unei informații, l-au identificat pe un bărbat de 59 ani, din comuna Fundu Moldovei, care a condus autoutilitara pe DC Timan, din comuna Fundu Moldovei, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație alcoolică în valoare de 0, 63 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Suceava

La 04.02.2017, în jurul orei 10,58, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe DN 2 H, autoturismul cu numere de înmatriculare provizorii, condus de către un bărbat de 38 ani, din municipiul Fălticeni.. Cu ocazia controlului s-a constatat că autoturismul în cauză este neînmatriculat, autorizaţia de circulaţie provizorie fiind expirată din data de 02.02.2017.

S-a întocmit dosar penal ce va fi soluționat procedural.

Sucevița

La 04.02.2017, în jurul orei 20,10, un bărbat de 60 ani, din comuna Sucevița, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 A, pe raza localității, a pătruns pe contrasens și a acroșat un autoturism care circula regulamentar din sens opus, condus de un bărbat de 61 ani, din municipiul Rădăuți, producându-se avarii la ambele autoturisme. Conducătorii celor două autoturisme au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului de 61 ani, iar în cazul celui de 60 de ani rezultatul a fost de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care acestuia i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se dispune procedural.

La 05.02.2017, în jurul orei 00.00, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, a oprit pentru control pe D.J. 177 A, pe raza localității Stulpicani, autoturismul cu numere de înmatriculare provizorii , condus de către un bărbat de 33 ani, din orașul Frasin. Cu ocazia controlului s-a constatat că autoturismul în cauză este neînmatriculat, autorizaţia de circulaţie provizorie fiind expirată din data de 27.01.2017.

S-a întocmit dosar penal ce va fi soluționat procedural.

Vatra Dornei

La 05.02.2017, ora 02:55, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control, strada Republicii, din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 43 ani, din oraşul Siret și întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal ce va fi soluționat procedural.

Liteni

La 05.02.2017, ora 04.20, polițiști din cadrul Poliției orașului Liteni, au oprit pe str. Calea Sucevei din localitate, autoutilitara condusă de către un bărbat de 20 ani, din municipiul Botoşani, care nu posedă permis de conducere auto.

S-a întocmit dosar penal ce va fi soluționat procedural.

La 05.02.2017, ora 02.30, patrula din cadrul SPR 3 Marginea, a oprit pe DN 17, în localitatea Dornești, autoutilitara condusă de către un bărbat de 50 ani, localnic, care nu posedă permis de conducere auto.

S-a întocmit dosar penal ce va fi soluționat procedural.

Adâncata

La 05.02.2017, în jurul orei 04.00, un tânăr de 23 ani, din comuna Adâncata, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29 A, pe raza localității de domiciliu, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul direcției de deplasare, fiind ceață densă și a intrat cu autoturismul în șanțul lateral, unde a acroșat ușor un arbore ornamental. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.69 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal ce va fi soluționat procedural.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Condamnare de 2 ani și 6 luni cu suspendare sub supraveghere pentru fosta șefa a Secției de Oncologie

Fosta șefă a Secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava a fost condamnată joi, după …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.