Peste 40 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști pentru nerespectarea legislației la actele de comerț și transportul comercial în cadrul unei acțiuni pe zona Rădăuți și pe drumul E 85


Siguranţa mediului de afaceri şi siguranţa consumatorilor sunt priorităţi permanente ale poliţiştilor. Pentru identificarea celor care nu respectă legislaţia specifică poliţiştii organizează în permanenţă acţiuni în teren.

În perioada 03 – 04.02.2017, între orele 06.00 – 11.00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava împreună cu polițiști rutieri și inspectori I.S.C.T.R. Suceava au acționat pe raza de competență a municipiului Rădăuți, dar şi pe drumul european E85, segmentul Suceava – Siret pe linia prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor prevăzute de Legea 241/2005, Legea 12/1990 Rep., precum şi a altor acte normative în vigoare, pe raza jud. Suceava.

Au fost verificate 14 societăţi comerciale şi 46 de întreprinderi individuale şi persoane fizice autorizate, fiind constatate 2 infracţiuni economice. De asemenea, în cadrul acţiunii au fost verificate 81 de autovehicule de transport şi au fost legitimate şi verificate 51 de persoane.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, in valoare totala de 81.730 lei. La Legea nr. 12/1990 republicată, privind actele de comerţ au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale în valoare de 55.500 lei, iar la H.G. 69/2012 (privind condiţiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupaţiei de operator de transport rutier pentru accesul la piaţa transportului rutier internaţional de mărfuri) au fost aplicate 6 sancţiuni în valoare de 17.000 lei. De asemenea, au fost reţinute 4 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 1500 lei, constând în articole de îmbrăcăminte şi sume de bani.

Poliţiştii atrag atenţia agenţilor economici să respecte cu stricteţe legislaţia în ceea ce priveşte derularea activităţilor de transport şi activităţilor de natură comercială.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.