Home / Actualitate / Material lemnos confiscat de către poliţişti
Foto: Arhiva

Material lemnos confiscat de către poliţişti

La 08.02.2017, în urma continuării cercetărilor în cauza din 03.02.2017, când, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a identificat un bărbat de 69 de ani din comuna Vama care descărca în curtea unui localnic, dintr-un atelaj hipo, 0,76 m.c. material lemnos, de esență mesteacăn, polițiștii au stabilit faptul că, în zilele de 01 și 03.02.2017, autorul, s-a deplasat în pădurea proprietatea soției sale, de pe raza Ocolului Silvic Frasin, pentru care nu are încheiat un contract de pază și a efectuat activități de curățire a terenului, ocazie cu care, a tăiat mai mulți arbori.

Cu privire la legalitatea transportului de material lemnos cu atelajul hipo, polițiștii au stabilit faptul că, bărbatul de 69 de ani nu deținea documente legale, respectiv aviz de însoțire a materialului lemnos, motiv pentru care, a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în cuantum de 5.000 lei.

Materialul lemnos, respectiv cantitatea de 0,76 m.c. lemn de esență mesteacăn a fost confiscat și lăsat în custodie Ocolului Silvic Vama.

Cercetările continuă în comun cu lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava, pentru stabilirea legalității tăierii arborilor.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier

La 23.08.2019, ora 02.05, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.