Home / Actualitate / Un bărbat din comuna Sucevița s-a ales cu materialul lemnos confiscat după ce a falsificat avizul de însoțire a mărfii.
Foto: Arhiva

Un bărbat din comuna Sucevița s-a ales cu materialul lemnos confiscat după ce a falsificat avizul de însoțire a mărfii.

La 22.02.2017, ora 15.30, o patrula din cadrul Poliției orașului Solca, a identificat staționată în afara părții carosabile a DC 178, din comuna Arbore, autoutilitara încărcată cu material lemnos și condusă de un bărbat de 38 de ani din comuna Sucevița. Cu ocazia verificării documentelor de proveniență a materialului lemnos, polițiștii au constatat faptul că, avizul primar de însoțire prezenta o modificare vizibilă la data emiterii.

În urma verificărilor efectuate în aplicația informatică, polițiștii au stabilit faptul că, avizul emis de Ocolul Silvic Marginea, pentru cantitatea de 3 m.c. lemn rotund de esență fag, figurează ca fiind emis la data de 21.02.2017, ora 09.23, cu termen de valabilitate până la data de 21.02.2017, ora 19.00.
Materialul lemnos, a fost inventariat de reprezentanții Ocolului Silvic Solca, care au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal, cantitatea de 2,79 m.c. lemn de foc de esență fag.

În cauză, s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și confiscarea materialului lemnos învaloare de 446 lei, ce a fost predat în custodie Ocolului Silvic Solca.

Totodată, întrucât avizul de însoțire a materialului lemnos prezenta suspiciuni de falsificare a datelor prin suprascriere, fapt recunoscut de conducătorul auto, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,fals material în înscrisuri oficiale” și ,,uz de fals”, ce va fi soluționat procedural.
 

Publicitate

Publicitate

 

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Un bărbat de 62 de ani a păgubit numeroși suceveni dându-se drept avocat. Acesta a fost arestat

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.