Dosare penale la regimul rutier întocmite de către poliţişti

La data de 26.02.2017, în jurul orei 02.30, în timp ce conducea autoturismul într-o curbă pe DJ 176, din comuna Moldovița, un localnic de 19 ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă, a lovit gardul împrejmuitor al unui imobil, pe care l-a distrus pe o lungime de circa 10 m, după care s-a răsturnat pe cupolă. În urma accidentului, a rezultat rănirea conducătorului auto, care nu a anunțat poliția și a plecat la domiciliu, fiind ulterior identificat de polițişti.

Întrucât prezenta leziuni, tânărul de 19 ani a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, ce va fi soluționat procedural.

Brodina

La data de 26.02.2017, în jurul orei 11.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe DJ 209G, pe raza comunei Brodina, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un localnic de 29 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu este înmatriculat, autorizația provizorie de circulație fiind expirată din 21.02.2017.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

Gura Humorului

La data de 26.02.2017, în jurul orei 11.47, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului, a oprit pentru control, autoturismul înmatriculat în județul Brașov, condus de un tânăr de 23 de ani, din comuna Șerbăuți, înregistrat de aparatul radar în timp ce circula pe B-dul Bucovina din localitate, cu viteză, depășind limita legală. Întrucât existau suspiciuni cu privire la datele consemnate în certificatul de înmatriculare prezentat de conducătorul auto, polițiștii au efectuat verificări în bazele de date, ocazie cu care, au constatat faptul că, seria inscripționată pe document, aparține altui autoturism și este declarat nul din data de 31.01.2011, iar autoturismul oprit are certificatul de înmatriculare retras din data de 10.09.2015.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals” și „uz de fals”, ce va fi soluționat procedural.

Vicovu de Sus

La data de 26.02.2017, în jurul orei 15.22, Poliția orașului Vicovu de Sus, a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza localității a avut loc o tamponare, iar unul dintre conducătorii auto se află sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii deplasați la fața locului au identificat autoturismele și persoanele implicate în tamponare, respectiv apelantul, un tânăr de 22 de ani, din comuna Vicovu de Jos și un bărbat de 42 de ani, din orașului Vicovu de Sus.
Întrucât bărbatul de 42 de ani emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Suceava

La data de 26.02.2017, în jurul orei 19.35, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe str. Biruinţei din municipiul Suceava, autoturismul condus de un tânăr de 25 de ani, din comuna Şcheia. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere suspendat pentru infracțiuni la regimul rutier.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

Fălticeni

La data de 27.02.2017, ora 03.10, în timp ce conducea autoturismul pe str. Armatei din municipiul Fălticeni, un bărbat de 32 de ani, din comuna Hârtop, nu a adaptat viteza într-o curbă, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a acroșat 5 autoturisme parcate regulamentar pe partea dreaptă a drumului. În urma impactului, nu au rezultat victime, ci doar avarierea autoturismelor.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

Publicitate

Publicitate

 

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Bărbat găsit carbonizat în casa care a ars

Un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani a fost găsit mort în locuința …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.