Home / Actualitate / Straja-Falcău: Două societăți amendate și material lemnos confiscat, în urma unei acțiun inopinată a Gărzii Forestiere Suceava.

Straja-Falcău: Două societăți amendate și material lemnos confiscat, în urma unei acțiun inopinată a Gărzii Forestiere Suceava.

În urma unei acțiuni inopinate de control privind proveniența și circulația materialului lemnos organizată de Garda Forestieră Suceava și coordonată direct de inspectorul șef în data de 07.03.2017 s-a depistat un autovehicul cu material lemnos în ale cărui documente de transport figura ca destinatar o societate din Straja, dar lemnul urma a fi descărcat în curtea altei societăți aflată în imediata apropriere.

Întrucât exista suspiciunea ca mașina să fii efectuat un alt doilea transport utilizând aceleași documente s-a procedat la verificarea raportărilor din sistemul WOODTRACKING. În urma verificării s-a dispus măsura confiscării materialului lemnos (40,87 mc lemn rotund rășinoase) și aplicarea unei sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei. De asemenea, s-a dispus verificarea celor două societăți care aveau ca destinatar materialul lemnos.

În urma verificărilor efectuate de angajații Gărzii Forestiere Suceava, verificări ce au durat 3 zile s-au aplicat următoarele măsuri:

  • la o societate comercială au fost aplicate sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 18.000 lei și confiscarea valorică a unui volum de 25,78 mc fag;
  • la cea de-a doua societate comercială au fost aplicate sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 6.000 lei și confiscarea valorică a unui volum de 74,79 mc lemn lucru cu o valoare totală de 12.000 lei.

Garda Forestieră va continua verificările amănunțite ale operatorilor economici și partizilor din care provin materialele lemnoase.

 

Publicitate

Publicitate
serjexim

 

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier

La 23.08.2019, ora 02.05, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.