Home / Actualitate / Material lemnos confiscat și dosare penale la regimul silvic întocmite de poliţişti

Material lemnos confiscat și dosare penale la regimul silvic întocmite de poliţişti

Sâmbătă în jurul orei 08.00, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe DC 88B, pe raza comunei Sadova, autoutilitara condusă de un bărbat de 43 de ani din municipiul C-lung Moldovenesc, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal 3,37 m.c. cherestea de esență rășinoasă.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, materialul lemnos în valoare de circa 2.000 de lei, a fost confiscat și predat organelor silvice, iar autoutilitara a fost indisponibilizată la sediul poliției.

Dornești

În perioada 16.03-18.03.2017, polițiști din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control pe linia legalității achiziției, depozitării și comercializării materialelor lemnoase la o societate comercială din comuna Frumosu, administrată de un localnic de 35 de ani, ocazie cu care, s-a constatat faptul că, agentul economic a depozitat cantitatea de 336,64 m.c. cherestea rășinoase importată din Ucraina, în incinta depozitului unei societăți comerciale din comuna Dornești pe o perioadă cuprinsă între 2 și 82 de zile, spațiu pentru care, nu a obținut și/sau solicitat acordul de distribuire și utilizare a documentelor cu regim special prevăzută de legislația silvică în vigoare.

În cauză, societatea comercială din comuna Frumosu a fost sancționată contravențional cu amenzi în cuantum de 11.000 lei, iar materialul lemnos, în cantitate de 336,64 m.c. cherestea de esență rășinoase din specia molid, a fost confiscată, conform prevederilor Legii nr.171/2010 modificată.

 

Publicitate

Publicitate

 

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Dosare penale la regimul rutier

La 23.08.2019, ora 02.05, o patrulă din cadrul Secției 12 Poliție Rurală Preutești a oprit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.