Home / Actualitate / Simpozion de Ziua Jandarmeriei Române

Simpozion de Ziua Jandarmeriei Române

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, luni, 3 aprilie a.c., la Sala Media a Muzeului de Istorie Suceava, a avut loc Simpozionul ,,Jandarmeria Română – 167 de ani de la înființare”,
eveniment la care au participat doamna Mirela – Elena Adomnicăi, prefect al judeţului Suceava, reprezentanţi ai instituţiilor din judeţ cu care inspectoratul colaborează şi cadre ale unităţii.
Totodată, în cadrul activității, prof.univ.dr. Stefan Purici, prorector al Universității ,,Ștefan cel Mare” Suceava, general de brigadă (r) dr. Eugen Șalar, vicepreședinte al Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere – Filiala Suceava, doamna Doina Iavni, șef al Serviciului Județean al Arhivelor Naționale, precum și lt.col. Marian Mihai Lungu, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, au prezentat aspecte importante din istoricul Jandarmeriei Române, precum și considerații privind evoluția acestei instituții la nivelul județului Suceava.
La finalul activității, doamna prefect a prezentat cuvântul doamnei Carmen Daniela Dan, ministru al Afacerilor Interne, și a transmis jandarmilor suceveni mulțumirile sale pentru activitatea desfășurată.

Jandarmii sărbătoresc la 3 aprilie 2017, 167 de ani de când a fost semnată Legiuirea pentru reforma Corpului Slujitorilor în Jandarmi de către domnitorul moldovean Grigore Alexandru Ghica, act care a pus bazele Jandarmeriei Române şi care a rămas un document de referinţă pentru evoluţia ulterioară a instituţiei.

Foto

 

Publicitate

Publicitate
 

Publicat de: infosuceava

Alte articole

La vederea polițiștilor, un putnean și-a abandonat autoutilitara încărcată cu lemne și a fugit în pădure

În timp ce acționa pe raza comunei Putna, marți, la ora 14.30, o patrulă din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.