Muzeul Bucovinei vă invită la vernisajul expoziției biografice Selma Meerbaum

Muzeul Bucovinei vă invită luni, 10 aprilie 2017, ora 12, la Muzeul de Istorie, Sala de expoziții temporare PARTER, la vernisajul expoziției biografice Selma Meerbaum.

Este o expoziție a Centrului pentru Artă Interzisă din cadrul Muzeului de Artă Solingen, Germania. Pe 60 de planșe de dimensiunea de 65 x 50 cm, sunt prezentate, date biografice, fotografii și poezii ale scriitoarei evreice de limbă germană din Cernăuți. Expoziția prezintă situația evreilor din capitala Bucovinei, ghetoul, deportarea, munca forțată din timpul celui de al doilea razboi mondial.Creația literară a Selmei Meerbaum se sfârșește de timpuriu, artista murind de tifos, la vârsta de 18 ani în lagărul de muncă Mihailowka din Ucraina.

Expoziția face parte din Festivalul literar româno-german Lectora, ediția a cincea, ce se va desfășura în zilele de 27, 28, 29 aprilie la Muzeul Bucovinei. În ziua de 27 aprilie, va fi prezent la Suceava și va susține o conferință despre poeții bucovineni de limbă germană însuși curatorul expoziției, Helmut Braun de la Solingen.

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.